Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované vepřové v cibulovo-česnekové omáčce

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 282 kJ /
306 kcal
Bílkoviny9,09 g
Tuky18,07 g
Vláknina7,44 g
Cholesterol 21 mg
Sodík 87 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy25,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Každý překrojíme na 2 menší kousky a ty potřeme z obou stran jogurtem s polovinou prolisovanoho česneku. Naskládáme je do uzavíratelné misky a uzavřené dáme do chladničky marinovat aspoň na 2 hodiny. Krok 2: Marinované plátky vyndáme na podložku a z obou stran lehce poprášíme moukou. Vložíme do rozehřáté pánve a na sádle nebo oleji opečeme z obou stran. Vyndáme na talíř a v pánvi osmažíme dohněda drobně nasekanou cibuli. Krok 3: Vrátíme maso, přidáme ještě prolisovaný česnek, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Za občasného podlévání dusíme do změknutí cca 30 - 40 minut na sníženém stupni tepla, před vypnutím zakápneme worcesterovou omáčkou. Podáváme s bramborovým knedlíkem, bramborem, rýží nebo těstovinami.

Zveřejněno 22. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované vepřové v cibulovo-česnekové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrXLG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované vepřové v cibulovo-česnekové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrXLG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

zdenka.s: :-) nalož to přes noc , nedávej jí moc a vyndej z lednice tak 30 minut předem než to budeš dělat, až před smažením normálně obal :-K

Marie Svarcova: Maruško ,takže měním plán na zítřejší oběd a budou řízky naložené v zakysance ,tu mám doma. A jsem teda hódně zvědavá :-)
A normálně obalit v trojobalu ? Hezký den i Tobě <3

zdenka.s: :-) můžeš použít kefír, nebo zakysanku, zkus naložit i obyčejné řízky a budou skvělé, někdy zase používám citronovou štávu a olej :-K hezký den

Anna Kocikova: D. . . . . o <3 děkuji Ti za radu , určitě vyzkouším i kefír ,ten mám doma skoro pořád ,narozdíl od bílého jogurtu :-):-K

Anna Kocikova: :-)děkuji za komentář a přeji hezký zbytek večera:-K:-K

Marie Svarcova: Hezký recept,já bych si pochutnala:-Q:-K
zdenka.s: Zdeničko,maso je po naložení křehčí.Když nemám jogurt,tak nakládám do kefíru nebo kyšky+ česnek a zázvor:-)

rozmarynaH: Bramborové těsto na knedlíky, plněné knedlíky, rolády nebo noky . - Jestli chceš pošli mi ve vzkazech mailovou adresu je to dlouhé s fotkami :-K

rozmarynaH: zkusím :-K

Marie Svarcova: Paní Marie, a šlo by přidat odkaz na Váš recept. Dívala jsem se "letem světem" a na Váš recept mi oko nepadlo. Díky.

rozmarynaH: :-) moc děkuji za pochvalu - dělám z horkých brambor a dávám do těsta lžíci sádla -celý recept na bram. těsto už jsem tady přidávala. :-KPřeji krásný den

zdenka.s: :-)<3 moc děkuji za komentář - nech ho v jogurtu klidně přes noc - i libové maso (kuřecí prsa) je pak krásně šťavnaté, Nemusí ho být moc jen to maso potři a čím déle to pak budeš dusit nebo péct v troubě tím bude lepší. :-K Krásný den

Mně se moc líbí bramborové knedlíky. Dala bych jim jedničku.:-K

Pěkný recept a moc hezké fotky :yes: vyvolávají u mě jistý reflex :-D
Ještě jsem nedělala maso v jogurtu , je to kvůli chuti nebo křehkosti? Hned zítra bude tahle , jistě dobrota ,k obědu :-K<3

Suroviny:
maso vepřové, sůl, pepř mletý, jogurt bílý, česnek, mouka hladká, sádlo, cibule, vývar hovězí, omáčka worcesterová

Přidat fotografie receptu