Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sumeček smažený v sýrové strouhance

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 7 min Doba tepelné úpravy: 8 min

15 min (7 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 953 kJ /
2 140 kcal
Bílkoviny159,00 g
Tuky115,86 g
Vláknina13,61 g
Cholesterol 914 mg
Sodík 1,95 g
Sůl4,02 g
Sacharidy109,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sumečka nakrájíme na 6 kousků (2 na porci) zakápneme citronovou šťávou a z obou stran osolíme. Z jedné strany lehce poprášíme kari kořením a druhou stranu potřene směsí jemně nasekaných bylinek a česneku. Krok 2: Smícháme strouhanku z rohlíků se strouhaným sýrem, do misky rozklepneme vejce, lehce osolíme a rozšleháme vidličkou. Rozehřejeme pánev a přidáme olej. Každý kousek ryby nejprve obalíme ve strouhance poté protáhneme vejcem a obalený znovu ve strouhance osmažíme dozlatova. Krok 3: Podáváme s opečeným bramborem, hodí se také bramborové hranolky, šťouchané brambory i kaše a nezapomeneme na salát nebo dip podle chuti.

Zveřejněno 26. 6. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Dělávala jsem tak jinou rybu a zkusila tentokrát sumečka - bylo to moc dobré a hlavně bez kostí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček smažený v sýrové strouhance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJYnr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček smažený v sýrové strouhance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJYnr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sumeček africký, citron, sůl, koření kari, česnek, rozmarýn, strouhanka, sýr parmazán strouhaný, vejce, olej olivový

Přidat fotografie receptu