Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový rebarborový koláč s drobenkou

I lidé se zdravotními potížemi si mohou dopřát lahodný zákusek. Rebarboru mnozí mylně považují za ovoce (pravděpodobně kvůli její lehce nasládlé a ovocné chuti), jedná se však o zeleninu. Pro nás je ale především vynikající náplní sladkých pochoutek.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 266 kJ /
1 976 kcal
Bílkoviny42,33 g
Tuky101,61 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 234 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy214,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky s očištěnou, oloupanou a pokrájenou rebarborou vsypeme čtvrt hrnku cukru a ručně ho do ní namačkáme. Krok 2: Necháme ji někde bokem klidně i půl hodiny stát.
Pak rebarboru scedíme a vzniklou šťávu použijeme do těsta. Krok 3: V jiné míse vyšleháme vajíčko s cukrem, solí a extraktem. Krok 4: Do směsi přidáme čtvrt hrnku rozpuštěného másla, jogurt, šťávu s kůrou z citrónu a také šťávu z rebarbory. Krok 5: Nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva a důkladně prošleháme. Krok 6: Těsto rozetřeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Krok 7: Posypeme okapanou rebarborou a nakonec zasypeme drobenkou. Krok 8: Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 170 °C a to 30 až 40 minut, podle typu trouby.

TIP: Desatero odpovědí na otázky ke zpracování rebarbory

Zveřejněno 29. 6. 2022

Poznámka autorky srettka

Inspirovala jsem se receptem od Maris, který jsem si předělala do bezlepkové podoby;

www.toprecepty.cz/recept/1682-rebarborovy-kolac/

Věděli jste, že rebarbora je původem z Tibetu? Že se tam pěstovala už před 3000 lety?

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový rebarborový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxRZp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový rebarborový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxRZp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka bezlepková, cukr krupice, vejce, máslo, prášek do pečiva, jogurt bílý, extrakt vanilkový, citron, citron, rebarbora, cukr krupice, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, sůl, extrakt vanilkový, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu