Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 792 kJ / 2 818 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,34 g |
Tuky | 178,61 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 4,36 g |
Sůl | 10,77 g |
Sacharidy | 206,51 g |
Postup přípravy
Do 125 ml vlažného mléka nadrobíme 10 g kvasnic a přidáme 2 špetky krupicového cukru. Nádobku s kváskem zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Těsto můžeme připravit ručně nebo za pomoci robotu. Já jsem zadělávala v robotu, je to můj dobrý pomocník. Krok 3: Troubu zapneme na 180 °C, horní i dolní ohřev a necháme ji zahřát. Do robotu upneme nástavec na třená těsta. Krok 4: Do mísy vložíme 3 žloutky, sýr Cottage. Robot pustíme na střední výkon a suroviny necháme asi půl minuty prošlehat. Z cukety na cedníku dlaní ještě vymačkáme přebytečnou tekutinu a pak ji přidáme do mísy. Robot nevypínáme a postupně do mísy přidáváme rozpuštěné máslo, vzešlý kvásek a směs mouky, soli, pepře a sýra Parmezán. Krok 5: Těsto na věnec necháme přibližně 2 minuty míchat. Pak robot vypneme a dál budeme pracovat ručně.
Připravíme ze tří bílků pevný sníh. Do mísy s těstem přidáme tři čtvrtiny kostiček uzené slaniny a stěrkou je zapracujeme do těsta. Jako poslední do těsta pomalu a pěkně odspoda přidáme ušlehaný sníh. Krok 6: Těsto přelijeme do vymazané formy na věnec, stěrkou povrch urovnáme a rovnoměrně ozdobíme kostičkami slaniny a cuketovými plátky, které jsme si dali stranou. Formu vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 35 minut, pak teplotu zvýšíme na 200 °C a věnec dopékáme 15 minut. Stav propečení zkontrolujeme špejlí. Upečený věnec i s formou položíme na mřížku a necháme vychladnout. Pak věnec vyklopíme a můžeme krájet a podávat.
Zveřejněno 29. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkZ9p
Moje poznámka
Cuketový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkZ9p
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sýr cottage,
mléko,
sýr tvrdý,
máslo,
vejce,
kvasnice,
cukr krupice,
cuketa,
slanina uzená,
sůl,
pepř mletý,
tuk,
mouka hladká
Komentáře (3)