Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený kapr na zelenině s cuketou

Kapří maso má většina z nás spojené s vánočními svátky a řízky v trojobalu. V létě můžete čerstvě ulovenou rybu upéct v pekáči na lůžku ze zeleniny. Kapra předem naložíme do jogurtu, zbavíme ho tak typického aroma.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BlanikM

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby naložení kapra

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby naložení kapra)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 635 kJ /
1 586 kcal
Bílkoviny23,62 g
Tuky133,41 g
Vláknina31,91 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 3,48 g
Sůl8,69 g
Sacharidy60,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené kousky kapra osolíme, opepříme a naložíme na 1-2 hodiny do jogurtu nebo kefíru. Krok 2: Olej smícháme s česnekem, paprikou, kmínem, tymiánem a trochou soli. Krok 3: Kedlubnu, cibuli, papriku, cuketu a mrkev pokrájíme. Krok 4: Pekáč pocákáme olejem. Nasypeme na něj cibuli, kedlubnu, papriku, mrkev, cuketu. Krok 5: Rybu vyjmeme z jogurtu, otřeme a naskládáme do pekáčku. Potřeme ji ochuceným olejem a přidáme pár snítek tymiánu. Krok 6: Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 30 minutách porce otočíme kůží nahoru a dopečeme do zezlátnutí kůže dalších 20 minut. Pak ještě jednou otočíme a dopečeme ještě cca 10 minut.
Při pečení trošku podléváme vodou, zhruba 2-3x 50 ml vody. Krok 7: Připravíme přílohu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cuketu nastrouháme nahrubo a vymačkáme přebytečnou vodu. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Krok 8: Na troše rozpáleného oleje ve wok nebo hluboké pánvi osmažíme do zlatova cibuli, přidáme cuketu, osolíme, okmínujeme, promícháme a podusíme cca 4 minuty. Krok 9: Pak přidáme rajčata a ještě tak 4 minuty dusíme. Nakonec ochutíme oreganem.

TIP: Ryby v kuchyni

Zveřejněno 29. 6. 2022

Poznámka autorky BlanikM

Pekáč nezakrývám. Můžeme do výpeku během pečení přidat lžíci ostrého kečupu nebo hořčice. Něco na tento způsob dělávala moje teta. Naložit můžeme i do mléka, pro zbavení kapřího aroma, pokud máte kapra čerstvě chyceného.

Já teď všechna masa nakládám do jogurtu nebo kefíru, podle toho co mám doma... je to i křehčí.

Příloha: Je to jednodušší cuketová příloha cuketové ragú

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený kapr na zelenině s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2qZ5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený kapr na zelenině s cuketou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2qZ5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, sůl, pepř mletý, jogurt, olej, sůl, česnek, paprika sušená sladká, kmín drcený, tymián sušený, tymián čerstvý, cibule, kedlubna, paprika, mrkev, cuketa, voda, cuketa, cibule, sůl, kmín drcený, koření oregáno čerstvé, rajče cherry, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu