Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka v paprikové omáčce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min Plus odleženi

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, Plus odleženi)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 440 kJ /
344 kcal
Bílkoviny3,05 g
Tuky28,30 g
Vláknina7,79 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 198 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy16,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme a nakrájíme na plátky cca 2 cm vysoké. V hlubší míse vytvoříme marinádu a maso do ní naložíme. Necháme v chladu alespoň 1-2 hodiny uležet. Krok 2: Na oleji (stačí již opravdu málo, nebotˇpanenka je již v oleji naložená) panenkové plátky rychle orestujeme, podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu a necháme pod pokličkou na chvíli dusit. Krok 3: Nakonec zatřeme maizenou.
Podáváme s rýží.

TIP: Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži

Zveřejněno 2. 7. 2022

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Recept je dělán i pro celiaky, ale samozřejmě se může zatřít trochou hladké mouky nebo případně nazatírat vůbec. Množství koření si může každý zvolit sám dle vlastní chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka v paprikové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrXQx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka v paprikové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrXQx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, bujón, olej slunečnicový, voda, škrob kukuřičný, koření, paprika sušená sladká, česnek sušený, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu