Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Terky bramborový knedlik

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Therezska Therezska

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 887 kJ /
2 124 kcal
Bílkoviny70,36 g
Tuky19,57 g
Vláknina29,50 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 4,26 g
Sůl10,42 g
Sacharidy401,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme brambory a necháme vychladnout. Krok 2: Dáme vařit vodu a osolíme ji.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Přidáme sůl a vejce, prohněteme a pak přidáme mouku. Krok 3: Uděláme těsto, které rozdělíme na 3 stejné části a uděláme 3 šišky. Obalíme je v hladké mouce. Krok 4: Až se začne voda vařit, vložíme do ní šišky a po chvilce je odlepíme ode dna. Poklička zůstává podložená vařečkou.
Vaříme 20 minut, pak knedlíky vyndáme a hned nakrájíme nití.

Jak je nakrájet knedlíky, aby měly ideální tvar. Jak správně postupovat?

Zveřejněno 8. 7. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Terky bramborový knedlik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp9k8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Terky bramborový knedlik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp9k8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vařím je úplně stejně a mohu jen doporučit.

:-):yes::-K

Suroviny:
brambory, sůl, vejce, mouka hrubá, mouka hladká

Přidat fotografie receptu