Suroviny pro 1 plech
Plech o rozměrech 23x32 cm.
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 167 kJ / 4 820 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,41 g |
Tuky | 250,05 g |
Vláknina | 33,48 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 892 mg |
Sůl | 1,57 g |
Sacharidy | 545,27 g |
Postup přípravy
Vyšleháme žloutky s cukrem do husté bílé pěny a za stálého šlehání přidáváme po lžících horkou vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec zlehka metličkou po částech vmícháme sníh z bílků, ušlehaných se špetkou soli. Krok 2: Těsto přemístíme do připraveného plechu, urovnáme a dáme péct celkem cca na 13-15 minut (podle trouby). Jakmile těsto nabyde, snížíme teplotu na 160 ° C a dopečeme dorůžova, zkusíme špejlí. Upečený korpus necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 3: Uděláme rybízovou náplň. Nejprve dáme do rendlíku 50 ml vody, rozmixovaný nebo propasírovaný rybíz, cukr a přivedeme k varu. Krátce povaříme, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v 100 ml vody a povaříme do zhoustnutí. Poté náplň natřeme na korpus. Krok 4: Mascarpone a cukr vyšleháme a vmícháme zvlášť ušlehanou šlehačku. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a smícháme s krémem. Navrstvíme na zchladlou rybízovou náplň, uhladíme a dáme do chladu ztuhnout. Podáváme nakrájené na řezy.
Zveřejněno 11. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6OW5
Moje poznámka
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6OW5
Nejnovější recepty
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 34 minutami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 3 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 6 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 7 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slaný koláč z brokolice
lecho před 8 minutami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 3 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 3 hodinami
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 4 hodinami
Anglická omáčka
romankrejcik před 5 hodinami
Bramboračka č. 3
romankrejcik před 5 hodinami
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 6 hodinami
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Wikki před 7 hodinami
Poctivá květáková polévka
Pecka před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
cukr krupice,
voda,
sůl,
rybíz,
voda,
cukr,
pudink vanilkový,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač želatinový
Komentáře (6)