Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na špeku s houbami a zeleninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 301 kJ /
789 kcal
Bílkoviny88,83 g
Tuky16,25 g
Vláknina12,81 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 435 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy66,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem namočíme sušené houby. Krok 2: Do kastrolu dáme na kostičky nakrájený špek a necháme rozškvařit. Přidáme nakrájenou cibuli a trochu oleje. Krok 3: Orestujeme a přidáme nakrájená játra, opepříme a orestujeme, pak játra vyndáme. Krok 4: Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vývarem a přidáme houby. Krok 5: Po chvíli vaření přidáme nakrájené papriky a rajčátka. Vaříme doměkka.

TIP: Recepty s vnitřnostmi. Jak nejlépe zpracovat játra, ledvinky, srdce?

Zveřejněno 17. 7. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na špeku s houbami a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp9E8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na špeku s houbami a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp9E8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

casino: tak konečně to je vyjasněné! :-K

casino: tak:yes:

Šlo mi o to, zjistit KDY solit VEPŘOVÉ! játro;-)
Vařil jsem paralelně ve dvou stejných kastrolech, pro větší objektivnost jsem je prohazoval na hořácích (jeden nikdy neví, jak který hřeje, že:-8
Bez mouky..., ale aby bylo dost sóóósu, tak jsem použil do každého obří cibuli
A zda solit od začátku či až na konci?
No, Jana R. by řekla: JE TO ŠUMAFUK!!! :-K

magdalenka: No je těžké vysvětlovat to těm lidem. Já jsem to vzdala a dělám si to po svém.:-)

RubyRom: ani mne nikto neverí...tak ako mi neveria, že bránica nie je tá tuková blana...:-D (argument - lebo u nás to tak voláme! :-D)

Eja57 (moderátorka): moc děkuji :-K

RubyRom: takových pověr je...jsem ráda, že se s tak skvělou kuchařkou shodnu:-*

Eja57 Ahoj, tak to jsem ráda, že to píšeš. Konečně mě někdo podpořil! Já totiž solím hned na začátku taky a nikdy mi játra neztvrdla, ale mnohokrát se do mne někdo na fb pustil, že to dělám blbě. Už nechci nikoho přesvědčovat tak jsem raději udělala opravu. :-K A ať si každý solí jak chce.

:-) <3 :yes: :yes: Játra na špeku - skvělé, také solím až nakonec (nevadí to jen u kuřecích), a fotečka je parádní :-K

Romi, všimla jsem si, že jsi v receptu změnila sůl až nakonec. Já Ti nevím. U jater na minutku solim až na talíři. Ale u dušených hned na začátku a nic zlého se neděje. Co ty myslíš?:-*

Suroviny:
játra vepřová, špek, olej, cibule, houby sušené, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, rajče, sůl, pepř, vývar masový, mouka hladká

Přidat fotografie receptu