Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda od Mazláka

Uchovejte si chuť léta s domácí zavařenou čalamádou, která spojuje křupavost čerstvé zeleniny se sladkokyselým nálevem. Tato barevná a chutná příloha je ideální k masu, na studené mísy nebo jako rychlá svačinka. Výborná je i k pečeným masům.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mazlak mazlak

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie41 083 kJ /
9 820 kcal
Bílkoviny144,00 g
Tuky422,40 g
Vláknina335,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40,91 g
Sůl100,00 g
Sacharidy1 210,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškerou zeleninu nakrouháme. A to včetně zelí a cibule. Krok 2: Přidáme zbylé ingredience a ve velkém lavoru promícháme. Pak necháme jednu hodinu odpočinout. Zelenina pustí šťávu. Krok 3: Po hodině namačkáme do sklenic. Krok 4: Zavařujeme při 80 °C 20 minut.

Sterilování zeleniny: Od jednodruhových zavařenin po čatní

Zveřejněno 18. 7. 2022

Poznámka autora mazlak

Zelenina např. okurky nakládačky, paprika, mrkev a tvrdší rajčata zelená nebo mírně oranžová. Toto množství vystačí na 13-14 3/4 litrových sklenic.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda od Mazláka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5QYW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda od Mazláka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5QYW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí hlávkové, zelenina, cibule, sůl, cukr krystal, voda, ocet, olej

Přidat fotografie receptu