Čalamáda od Mazláka
Uchovejte si chuť léta s domácí zavařenou čalamádou, která spojuje křupavost čerstvé zeleniny se sladkokyselým nálevem. Tato barevná a chutná příloha je ideální k masu, na studené mísy nebo jako rychlá svačinka. Výborná je i k pečeným masům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 41 083 kJ / 9 820 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 144,00 g |
| Tuky | 422,40 g |
| Vláknina | 335,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40,91 g |
| Sůl | 100,00 g |
| Sacharidy | 1 210,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškerou zeleninu nakrouháme. A to včetně zelí a cibule.
Krok 2: Přidáme zbylé ingredience a ve velkém lavoru promícháme. Pak necháme jednu hodinu odpočinout. Zelenina pustí šťávu.
Krok 3: Po hodině namačkáme do sklenic.
Krok 4: Zavařujeme při 80 °C 20 minut.
Zveřejněno 18. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda od Mazláka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5QYW
Moje poznámka
Čalamáda od Mazláka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5QYW
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 10 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 10 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 11 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 11 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 4 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 4 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 5 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 6 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 8 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 8 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 9 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 9 hodinami
Suroviny:
zelí hlávkové,
zelenina,
cibule,
sůl,
cukr krystal,
voda,
ocet,
olej
Komentáře (1)