Ovocná buchta s mákem
V létě přichází čas všemi oblíbených moučníků s čerstvým ovocem. Maková buchta s rybízem, posypaná žmolenkou na povrchu, zpříjemní letní pohodu. Do buchty můžete použít jakékoliv ovoce, které máte zrovna k dispozici.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 369 kJ / 5 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,39 g |
Tuky | 289,56 g |
Vláknina | 58,32 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 529 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 493,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: V míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, olej, mletý mák a vanilkový cukr. Nakonec přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme a nalijeme na nachystaný plech.
Krok 3: Z polohrubé mouky, cukru a másla vytvoříme mnutím prsty žmolenku.
Krok 4: Rybíz odstopkujeme a poklademe dáme na těsto. Posypeme žmolenkou. Kdo má rád sladší, může posypat cukrem.
Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být suchá.
Zveřejněno 24. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocná buchta s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6Y8O
Moje poznámka
Ovocná buchta s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6Y8O
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Andredka před 1 hodinou
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 3 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 3 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 5 hodinami
Valašské frgály
suneno před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 6 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
mák mletý,
mléko,
olej,
cukr,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
rybíz,
mouka polohrubá,
cukr,
máslo
Komentáře (4)