Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerový řízek bez předvaření

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie635 kJ /
152 kcal
Bílkoviny8,10 g
Tuky1,62 g
Vláknina24,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 497 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy14,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer oloupeme, překrojíme v půlce na dvě části. Nakrájíme asi 3/4 cm silné plátky, podle počtu, kolik jich potřebujeme. Osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance. Krok 2: Na oleji opečeme dozlatova, ne moc zprudka a dáme do vyhřáté trouby na 150 °C asi na 20 minut na pečicí papír dojít. Po 10 minutách otočíme. Krok 3: Podáváme s bramborami, nebo celerovými hranolky. Krok 4: Zbylý celer nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme, přidáme tymián, červenou papriku, trochu oleje, promícháme a dáme na pečicí papír opéct do trouby.

TIP: Podzimní kořenová zelenina na talíři

Zveřejněno 26. 7. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerový řízek bez předvaření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68oYV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerový řízek bez předvaření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68oYV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

magdalenka: Moc děkuji, zůstane mu celerová vůně a po dodělání je jak máslíčko měkoučký.:-K:-K

Ja som na smažený zeler akosi zabudla, ani neviem, prečo...roky som nerobila...poznám predvarený, tvoj spôsob je určite lepší. Vďaka.

Moc ti děkuji, já ho dělám často, vždy se strašně přejíme. Usmažím ho hodně a pak ho celý den jím studený. Ještě jednou moc děkuji.:-K:-K:-K

Jaruško mňam,dělám ho stejně jako ty:-8Celer i květák nám chutná vice než předvařený:-QUž jsme ho dlouho neměli:-8

Suroviny:
celer, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka

Přidat fotografie receptu