Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kapsa s hruškou a švestkami

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 826 kJ /
675 kcal
Bílkoviny18,75 g
Tuky23,25 g
Vláknina12,98 g
Cholesterol 84 mg
Sodík 705 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy42,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jednu hrušku omytou a osušenou zbavenou jádřince nakrájíme na měsíčky. Dáme do misky, přidáme sušené švestky, přilijeme koňak a necháme marinovat 1 hodinu. Očištěné špalíky předem vykostíme, cibuli a druhou hrušku nakrájíme na plátky, česnek nasekáme najemno a než začneme připravovat kapsy zapneme troubu na 180 ° C . Krok 2: Z každého špalíku vytvoříme plátek i s kůží a ze všech stran osolíme a opepříme. Na plátky položené kůží dolů dáme plátek sedlácké šunky a část marinovaného ovoce. Přidáme lístky ze snítky tymiánu, přehneme plátky na poloviny a zajistíme jehlami na maso, párátky nebo svážeme kuchyňským provázkem. Krok 3: Vytvořené kapsy přendáme do pekáčku a potřeme směsí oleje a koňaku, ve kterém se marinovalo ovoce Cibuli, hrušku, česnek a zbylou slaninu nakrájenou nadrobno přidáme do pekáčku k masu, podlijeme vínem a přiklopené poklicí nebo zakryté alobalem (matnou stranou ven) pečeme na 190 ° C cca 20-30 minut podle trouby a potřeby ještě můžeme podlít. Krok 4: Poté přidáme máslo a odkryté dopečeme na 200 ° C do zlatova a křupavé kůžičky asi 10 minut.
Hotové kapsy necháme chvilku odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme s různě upraveným bramborem, bramborovou kaší nebo pyré podle chuti.

Zveřejněno 31. 7. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Můžeme udělat i z krůtího masa, do prsou uděláme kapsu, naplníme a svážeme provázkem. Samozřejmě se marinuje déle, nejlépe přes noc a cca 1 hodinu peče. Vyplatí se udělat pro více strávníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kapsa s hruškou a švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6nA0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kapsa s hruškou a švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6nA0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: :-)Moc děkuji, tvůj komentář mě velmi potěšil :-K Přeji krásný zbytek dne

Maruško u nás jsou kombinace masa a ovoce v oblibě a tvé jídlo je vážně povedené:-Q:-K

elunda: :-) děkuji za komentář, bylo to moc dobré - je to pro toho kdo rád kombinaci masa a ovoce :-K přejí krásný den

Mňam,to musí být vynikající!<3:-K

Suroviny:
sůl, pepř mletý, hruška, švestky sušené, tymián čerstvý, koňak, šunka, olej, cibule, česnek, víno bílé, máslo

Přidat fotografie receptu