Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice na černém pivu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 942 kJ /
464 kcal
Bílkoviny9,58 g
Tuky0,94 g
Vláknina26,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy73,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. Krok 2: Protože je to porce pro dva a potřebujeme vrstvit, zvolíme kastrol. Ten vymažeme sádlem. Krok 3: Vložíme plátek krkovice, okmínujeme a překryjeme plátky anglické slaniny a pak vrstvou na kolečka nakrájené cibule. Krok 4: Na vrstvu cibule opět položíme plátek krkovice, pokmínujme a přidáme vrstvu cibule. Krok 5: Přidáme navrch česnek nakrájený na plátky a zalijeme černým pivem. Zakryjeme. Krok 6: Pečeme v troubě na 250 °C devadesát minut. Posledních deset minut pečení odkryjeme. Krok 7: Osmažíme bramborové krokety. Krok 8: Krkovičku podáváme s kroketami.

Zveřejněno 31. 7. 2022

Poznámka autora mojetara

Tenhle recept je jednoduchá skládačka, vše v jednom. Slanina je dostatečně slaná, takže soli skoro netřeba. Je sice v ingrediencích, ale jen pro případ, že sůl rádi. Některé zkušenější kuchařky se pozastavují nad teplotou. Tu samozřejmě musíme upravit podle zkušeností s naší troubou. Ale pod 200 °C bych asi nešel. Recept s fotopostupem krok za krokem najdete také na www.mojetara.cz/recipe/zapecena-krkovice-na-cernem-pivu/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6D1o

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6D1o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

mojetara: v pohode...keby nič horšie sa nestalo...:-8

magdalenka: To byl omyl, prostě zatmění mozku. Už je opraveno na krokety. Omlouvám se.

Marie Svarcova: záleží na troubě, ta moje má asi jinou citlivost. Masíčko bylo hmmm.

:-)<3:yes: recept se mi líbí (pekla bych tak na 180 °C a déle, masíčko je mnohem lepší):-K

mojetara: opraveno

Eja57 (moderátorka): Pohoda, kastrol to vydržel, jen ta poklice trochu změnila barvu. Nejspíš se dá péci na 220 a déle.

mojetara: :-D:-D:-D

magdalenka: To byl nějaký letní nonsens. Krutony jsou ty kuličky.

Eja57 (moderátorka): jasně,
chyba

magdalenka: tipla bych, že myšleny krokety. Snad autorka upřesní.
Já bych si jen dovolila varovat před 250 stupni 90 minut. Možná mám hloupou troubu ale v ní by nepřežil tohle ani kastrol.:-8

Prosím, čo si mám predstaviť pod pojmom "bramborové krutony"? Na fotke vidím nejaké guličky. Vďaka.

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina anglická, cibule, cibule červená, česnek, pivo černé, sádlo, kmín celý, sůl, krokety

Přidat fotografie receptu