Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčková roláda s tuňákovou pomazánkou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KatharinaK KatharinaK

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 517 kJ /
2 275 kcal
Bílkoviny123,57 g
Tuky180,16 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 3,60 g
Sodík 1,55 g
Sůl3,36 g
Sacharidy38,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrůlku rozehřejeme máslo a přidáme 2 lžíce mouky, uděláme světlou jíšku a přidáme 200 ml mléka. Vše povaříme do zhoustnutí, necháme probublat a poté vychladnout. Krok 2: Do zchladlé kaše postupně přimícháme všechny žloutky, poté sůl a pažitku nakrájenou najemno, nakonec zlehka vmícháme sníh z 8 bílků. Krok 3: Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, který potřeme zlehka olejem (jde potom lépe rolovat) a na papír nalijeme těsto. Krok 4: Dáme péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů přibližně 25 minut. Krok 5: Po upečení ihned srolujeme a necháme vychladnout a mezitím si připravíme pomazánku. Krok 6: Do mísy dáme tuňáka, vejce na tvrdo (rozmačkat nebo nastrouhat), změklé máslo, na drobno nakrájenou cibulku, trochu pažitky, hořčici, majolku, sůl a pepř podle chuti a promícháme. Krok 7: Pomazánku namažeme na vychladlou roládu, zatočíme a necháme v lednici ztuhnout.

Zveřejněno 5. 8. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vajíčková roláda s tuňákovou pomazánkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDxPm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vajíčková roláda s tuňákovou pomazánkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDxPm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Veľmi pekné a netradičné. Ako predjedlo, studené pohostenie...

Suroviny:
vejce, mouka hladká, mléko, máslo, sůl, pažitka, tuňák v konzervě, vejce, máslo, hořčice plnotučná, majonéza, cibule, sůl, pepř, pažitka

Přidat fotografie receptu