Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 794 kJ / 3 536 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,91 g |
Tuky | 147,73 g |
Vláknina | 17,70 g |
Cholesterol | 844 mg |
Sodík | 727 mg |
Sůl | 1,68 g |
Sacharidy | 445,84 g |
Postup přípravy
to napsané podrobně. Krok 2: Nejprve uděláme palačinky. Do větší misky rozklepneme vejce, přidáme oba cukry a metličkou rozšleháme. Přilijeme polovinu mléka, přidáme prosátou mouku s kakaem, pak zbylé mléko, promícháme a přilijeme za stálého míchání metličkou vroucí vodu. Dobře promíchané těsto zakryjeme potravinovou fólií a necháme 20 minut odstát. Poté na střední teplotě nejlépe na nepřilnavé pánvi uděláme tenké palačinky celkem 10 ks (vypadají trochu jako gumové). Krok 3: Zatímco těsto odpočívá, želatinu namočíme do studené vody a necháme 5 minut stát. Nakrájíme okapané broskve na kostky a třešně nebo višně vypeckujeme (lze použít i jiné ovoce). Smícháme v míse zakysanou smetanu s oběma cukry. Formu Ø 22 cm, vyložíme větším kusem potravinářské fólie křížem přes sebe i přes okraje, dostatečně velké na konečné zakrytí vršku. Krok 4: Želatinu rozpustíme, část krému ze zakysané smetany v ní rozmícháme, přidáme do celé mísy krému a dobře promícháme. Jednu palačinku dáme na dno vyložené formy a jednu odložíme na závěr. Ostatní palačinky dáme do kompotových misek nebo nízkých šampusových skleniček atp. tak, aby přesahovaly přes okraje (budeme dělat měšce). Do každé palačinky v misce dáme lžíci krému, lžíci kostiček broskví a cca 3-4 třešně nebo jiné ovoce. Stačí střídat 2 misky a jde to dobře. Krok 5: Na palačinku ve formě dáme 5 lžic krému a postupně klademe měšce vytvořené z palačinek v mističkách (za okraj sevřený prsty vyndáme z misky) a klademe je vedle sebe. Poházíme navrch i do mezer zbylé ovoce a zalijeme zbylým krémem. Zakryjeme poslední (odloženou) palačinkou a přitiskneme. Je-li větší okraj, zastrkáme kolem. Celé zakryjeme fólií a dáme přes noc do chladničky. Krok 6: Ztuhlý, vychlazený dort odkryjeme, pomocí talíře vyklopíme dnem vzhůru a fólii odstraníme.
Rozehřejeme čokoládu s máslem a mlékem, dobře promícháme a celý dort polevou potřeme. Necháme ještě asi 10 minut ztuhnout v chladu, nakrájíme a podáváme.
Zveřejněno 6. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort z palačinek se zakysankou a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31RvQ
Moje poznámka
Dort z palačinek se zakysankou a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31RvQ
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 7 minutami
Plněné ořechy
Handour před 18 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 43 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 51 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 56 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
sůl,
mléko,
mouka hladká,
kakao,
voda,
olej,
želatina,
voda,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
broskve,
třešně,
čokoláda,
mléko,
máslo
Komentáře (10)