Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské plněné rohlíčky

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 959 kJ /
2 141 kcal
Bílkoviny48,64 g
Tuky91,49 g
Vláknina15,90 g
Cholesterol 429 mg
Sodík 135 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy272,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do střední misky rozklepneme vejce, přidáme cukry, vlahé rozpuštěné máslo, špetku soli, mléko a promícháme metličkou. Přidáme prosátou mouku s práškem a ručně zpracujeme těsto. Nehněteme zbytečně dlouho, aby upečené nebylo tvrdé ale křehké. Necháme zakryté fólií odpočinout než připravíme náplň. Krok 2: Máslo s mlékem ohřejeme a horkým zalijeme v kastrůlku smíchaný mák s cukrem přidáme skořici, citronovou kůru a plnou lžíci povidel. Dobře promícháme a dáme stranou. Zapneme troubu na 180° C a plech vyložíme papírem na pečení. Náplň rozdělíme v kastrůlku na čtvrtiny, lépe se odhadne množství z 1/4 na čtyři rohlíčky. Krok 3: Těsto rozdělíme na poloviny a postupně vyválíme z každé kruh cca Ø 26 cm (na podložce jsou kruhy vyznačeny, pokud nemáte obkreslete tužkou talíř na pečící papír a na obrácené straně vyválejte kruh).
Kruh rozdělíme, na poloviny, čtvrtiny a osminy - budeme mít z každého 8 trojúhelníků. Na trojúhelníky těsta uděláme kousek od špičky asi 2-3 cm tři zářezy. Krok 4: Na každý trojúhelník dáme k širší straně náplň a srolujeme směrem ke špičce. Mírně zahneme do tvaru rohlíčku a konce stisknutím uzavřeme. Postupně uděláme ze 2 kruhů 16 rohlíčků, které klademe na připravený plech a dáme péct dorůžova asi 15 - 20 minut (podle trouby, hlídáme). Vychladlé lehce poprášíme moučkovým cukrem. Čerstvě upečené jsou křehké ale potom změknou podobně jako linecké.

TIP: Martinské podkovy z kynutého těsta

Zveřejněno 10. 8. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Můžeme použít náplně podle chuti a zvyku - maková, povidlová, tvarohová, ořechová, atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské plněné rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxR5r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské plněné rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxR5r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

casino: :-) Děkuji za pochopení - maminka měla napsáno , že je to těsto italské - nikoli nápň ala on španělský ptáček také není ze Španělska a cikánská pečeně z Rómů, že ? A nikomu to nevadí ;-) Přeji krásný, pohodový večer :-K

casino: ja tam vozím buľvový zeler...:-8

Eja57 (moderátorka): proč "italské" ?
Taky mi to hlava nebere, zvláště když v It. prakticky neznají švestková povidla:-) (vozil jsem je abych tam mohl upéci frgále, podobně jako jsem vozil náš kmín na guláš)
No, když ale autorčina maminka říkali...
...a maminky mívají dycky pravdu, že ;-)

Eja57 (moderátorka): Děkuji ale raději bych se neviděla :-K hezký den

Marie Svarcova: Maruško, nejde to pokud už je po Tvém komentu další.
Ale klid, z jednoho "bi" se fakt nestříli:-*

Anna Kocikova: :-) Moc děkuji za pochvalu, jsou jefdnoduché a dobré. :-K Přeji krásný den

RubyRom: Romanko ,nevíš prosím tě jak opravit hrubku v komentáři? recept opravit umím ale v komentáři chybu ne je to hrozné a nevím co s tím. Někdy to omylem odešlu a už s tím nejde nic udělat, Děkuji :-K

Maruško,děkuji za recept a hezky rozepsaný a nafocený postup:yes:
Rohlíčky vypadají moc dobře:-8:-K

RubyRom: :-) Romanko moc děkuji za laskavá slova, ;-) nemyslím si, že jsou dokonalé, chybičky bi se našly ale byly tak dobré, že je nikdo nehledal:-K Přeji krásný den

Rohlíčky se mi moc líbí, máš je dokonalé. :-K

Eja57 (moderátorka): :-) Moc díků za milý komentář, mám v sešitě po mamce napsaný recept jako "Italské těsto na rohlíčky" a náplň i tvar jsem jim udělala dle svého. Už se nemám koho zeptat ;-( tak asi jsem je nazvala také tak jako vzpomínku. Přeji hezký den :-K

Máš to krásné jako vždy. Výborná je ta fotka jak dělat ty rohlíčky.
Ale mám dotaz - proč "italské" ?

Suroviny:
cukr krupice, cukr vanilkový, sůl, vejce, mléko, máslo, mouka hladká, kypřící prášek, mák mletý, cukr moučkový, máslo, mléko, povidla švestková, skořice, kůra citronová

Přidat fotografie receptu