Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pain au chocolat

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

matyldaa

Náročný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 15 min

165 min (150 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 783 kJ /
4 011 kcal
Bílkoviny76,68 g
Tuky218,67 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 1,83 g
Sůl4,42 g
Sacharidy423,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme hladkou mouku, sůl, cukr krupice, instantní droždí, promícháme, přidáme 1 vejce, 30 g rozpuštěného vychladlého másla, zalijeme částí vlažné vody a za postupného pomalého přidávání zbylé vlažné vody vymícháme nelepivé těsto. Tuhé studené máslo (180 g) rozdělíme na 3 stejné díly (po 60g) a ty potom na kostičky, které odložíme zatím do ledničky. Krok 2: Těsto dáme na pomoučněný vál a rozválíme ho na obdélník. Na dvě třetiny těsta rozložíme malé kostky z jednoho dílu másla. Prázdnou třetinu těsta přeložíme zleva doprava přes střed a přes to přeložíme třetinu těsta s kostkami másla zprava doleva směrem do středu a okraje těsta stlačíme na obou koncích přejetím válečku. Krok 3: Přeložené těsto otočíme o 90 stupňů a přeložíme třetinu těsta zleva doprava směrem do středu, přes ni přeložíme třetinu těsta zprava doleva směrem do středu. Ve výsledku budeme mít na sobě 9 vrstev těsta. Složené těsto zabalíme do fólie a odložíme na 30 minut do ledničky. Krok 4: Po půl hodině těsto vyndáme na vál, rozválíme na obdélník, dvě třetiny těsta opět poklademe malými kostkami másla z druhé části ztuhlého studeného másla a celý postup překládání těsta zopakujeme (viz 2. krok). Znovu odložíme odpočívat na 30 minut do ledničky. Krok 5: Tento postup zopakujeme celý i s třetí částí ztuhlého studeného másla a zase odložíme na 30 minut odpočívat do ledničky. Krok 6: Těsto vyndáme z ledničky, rozválíme a poskládáme úplně stejně, akorát bez přidání másla a odložíme na 30 minut zase odpočívat do ledničky. Krok 7: Celý postup opět zopakujeme i s odpočíváním těsta. Mezitím nakrájíme hořkou čokoládu na tyčinky. Krok 8: Těsto vyndáme z ledničky, dáme na vál, rozválíme a nožem rozdělíme na 12 obdélníků. Jednu tyčinku dáme na užší konec těsta, srolujeme do poloviny, přidáme druhou čokoládovou tyčinku a srolujeme až do konce. Krok 9: Čokoládou naplněné chlebíčky dáme na pečicím papírem vystlaný plech, dále od sebe, protože značně zvětší svůj objem, přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple kynout ještě 40 minut. Krok 10: Potom chlebíčky potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 220 °C na funkci ventilátor a pečeme 12-15 minut do zlato-hnědé barvy.

Zveřejněno 11. 8. 2022

Poznámka autorky matyldaa

Ze stejného těsta můžeme upéct i croissanty plněné čokoládou. Postup je až do 8. kroku úplně stejný. Místo toho, abychom těsto v 8. kroku krájeli na obdélníčky, nakrájíme ho na trojúhelníčky, položíme kostku čokolády a rolujeme tak, aby vznikl croissant. Poté je postup opět stejný, necháme 40min kynout, potřeme vajíčkem a pečeme 12-15 minut na 220 °C, dokud nebudou croissanty zlato hnědé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pain au chocolat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp95J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pain au chocolat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp95J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sůl, vejce, cukr krupice, voda, droždí instantní, máslo, mouka hladká, čokoláda hořká, vejce

Přidat fotografie receptu