Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 174 kJ / 1 954 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,24 g |
Tuky | 156,87 g |
Vláknina | 11,96 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 2,60 g |
Sůl | 6,55 g |
Sacharidy | 45,95 g |
Postup přípravy
Cibuli na tenké půlměsíčky, česnek na tenké plátky a papriky na tenké nudličky. Krok 3: Do kastrolu na rozehřáté sádlo dáme cibuli společně s česnekem, promícháme a necháme rozvonět.
Přidáme nakrájené papriky, omáčku, vodu a trochu soli a pod pokličkou slabým varem dusíme 4 minuty. Krok 4: Mezitím rajčata nařízneme do kříže, spaříme vřelou vodou a sloupneme. Krok 5: Poté je nakrájíme na menší kousky, přidáme je do kastrolu, promícháme a pod pokličkou dusíme 6 minut.
Ke konci dušení odstraníme pokličku a silným varem odpaříme všechnu tekutinu. Krok 6: Než bude zelenina hotová, dáme do velké pánve rozehřát olej. Krok 7: Plátky jater obalujeme v mouce a ihned je vkládáme do rozehřátého oleje kde je smažíme 3 minuty z jedné strany.
Poté je otočíme, na osmaženou stranu položíme kousky másla a játra smažíme opět 3 minuty. Krok 8: Játra solíme až na talíři.
Podáváme se zeleninou a osmaženým bramborem.
Zveřejněno 11. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra na minutku s přílohovou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkq5J
Moje poznámka
Vepřová játra na minutku s přílohovou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkq5J
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 11 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Suroviny:
játra vepřová,
slanina uzená,
pepř mletý,
mouka hladká,
olej,
máslo,
sádlo,
cibule,
česnek,
paprika,
rajče,
omáčka chilli sladká,
voda,
sůl
Komentáře (2)