Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí roláda se žampionovou náplní (pečená v remosce)

Remoska získává v našich kuchyních čím dál větší oblibu. Dá se využít i na pečení masových rolád s různými náplněmi. Jednou z nich může být náplň ze žampionů, které mohou v sezóně vystřídat lesní houby. Roláda chutná skvěle teplá, ale i studená a jistě vynikne i na různých obložených mísách.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 806 kJ /
910 kcal
Bílkoviny118,99 g
Tuky42,49 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 507 mg
Sodík 364 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy8,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do rendlíku dáme rozehřát olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do sklovita. Pak přidáme očistěné, omyté a hrubě nastrouhané žampiony, které lehce osolíme, přidáme drcený kmín podle chuti a podusíme je. Pokud obsahují málo vody, tak malinko vody přidáme. Do podušených hub přidáme vejce a za stálého míchání necháme srazit. Náplň necháme trochu prochladnout. Krok 2: Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a opatrně je naklepeme do šířky. Maso uložíme vedle sebe do obdelníkového tvaru na alobal potřený olejem. Velmi lehce osolíme. Krok 3: Na připravené maso rozložíme náplň a za pomocí alobalu svineme do menší rolády. Na povrchu posypeme troškou drceného kmínu a můžeme, pokud je třeba, ještě velmi lehce osolit. Pak roládu do alobalu zabalíme důkladně, obzvlášť zajistíme konce, aby pak při pečení nevytékala šťáva. Krok 4: Připravenou roládu vložíme do mísy větší remosky, zapneme ji a pečeme zhruba 45 minut. Tato doba je pouze orientační. V poslední třetině pečení alobal nahoře rozřízneme, ale neodstraňujeme ho, pouze vytvoříme takovou "vaničku", v které zůstane masová šťáva. Roládu touto masovou šťávou v průběhu pečení dvakrát potřeme a dopečeme ji. Pokud jí je málo, můžeme potřít olejem. Krok 5: Upečenou roládu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Krok 6: Roláda chutná jak teplá, tak i studená. Při podávání teplé rolády je vhodnou přílohou bramborová kaše a zeleninový salát. Studená se zase hodí na různé obložené mísy.

TIP: Nejlepší recepty v remosce

Zveřejněno 14. 8. 2022

Poznámka autorky Merylas

Kdo nevlastní remosku, upeče klasicky v troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roláda se žampionovou náplní (pečená v remosce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOpy5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí roláda se žampionovou náplní (pečená v remosce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOpy5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, olej, cibule, žampióny, vejce, sůl, kmín drcený, olej

Přidat fotografie receptu