Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jazyk na sardeli

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

o9o9judit

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie807 kJ /
193 kcal
Bílkoviny1,12 g
Tuky17,96 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 53 mg
Sodík 484 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy5,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vařené jazyky sloupneme a na plátky nakrájené zakapeme citronem. Asi tak lžíci másla se sardeli (pastou) utřeme sardelové máslo. Krok 2: Každý plátek potřeme tímto máslem a lehce posypeme strouhankou. V ohnivzdorné misce rozpálíme zbylé máslo, plátky tam naskládáme a v troubě za mírného podlití zapečeme. Podávám se špagetami posypané sýrem.

Zveřejněno 11. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazyk na sardeli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l56g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazyk na sardeli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l56g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Alexiss: To, jak delala tvoje babi jazyk s krustou je neco podobneho. Do onoho sardeloveho masla se prida namocena prolisovana zemle, potrou se platky jazyka a da se vse zapect do trouby(30min). Pote se vse zalije salkem smetany a jeste trochu dopeka. Naces se omacka ochuti citronem. Vycteno ze starsi kucharky. Myslim, ze to nebude nic spatneho, naopak.

Přidávám bodík a fotku :yes::yes::yes::-p

Dobrý den.Babička dělala jazyk na sardeli,ale nějak jinak,s omáčkou a rýží,a na plátcích jazyka byla křupavá krusta,z té sardelové pasty a snad hrubé mouky(?).Nic takového jsem tu nenašla,neznáte to někdo?Nejedla jsem to už skoro 30 let a babičky už se bohužel nezeptám.;-(

Určitě stačí jen jeden druh, navíc vepřové mi přijdou lahodnější ;-):yes:

Jano, myslím, že bys sehnala, ale není to vůbec nutné. Já osobně dělám většinou jen z vepřových, pro čtyři osoby mi stačí dva kousky, i Judit píše - 2 vepřové ČI 1/2 hovězího. Pokud bys dělala pro větší společnost, můžeš kombinovat, ale pro čtyři... to byste jedli několikrát :-D

Ježííš, já bych si to dala, až bych brečela, ale myslíte, že seženu najednou hovězí, i vepřový jazyk?:-( Ale uložím si to, to je bomba;-)

Allis,uzasne udelam si tu obmenu,proc ne kdyz je to dobrutka,diky:-p:yes:

Dělávám velice podobně, podle receptu ze Sandtnerky... Jen uvařené těstoviny (nejčastěji vřetýnka) dávám dospod vymazané varné mísy, zaliji trochou vývaru z jazyka a jazyk naskládám navrch. Potřu sardelkoým máslem smíchaným se strouhankou taky namočenou ve vývaru a úplně navrch potřu kysanou smetanou. Dám zapéct. Bašta :-)

Tématické fráze:
srnci vnitrnosti, hovězí jazyk na sardeli, sardele, srdce na sardeli, vepřové srdce na sardeli, maso na sardeli, jazyk na sardelové pastě, sardeli, vepřový jazyk na sardelové pastě, vepřový jazyk na sardelích, vepřové na sardeli, vepřový jazyk se sardelovou pastou, vařený vepřový jazyk na sardelové pastě, hovězí jazyk na sardelove pasty, omáčka na sardeli, sardel recepty, veprovy jazyk na sardelce, recept srdce na sardeli, jazyk se sardelovou omáčkou, recept maso na sardeli

Suroviny:
jazyk vepřový, pasta sardelová, citron, strouhanka, máslo

Přidat fotografie receptu