Čalamáda Proč vymýšlet složitosti
Čalamáda zavařená v parním hrnci je skvělým způsobem, jak uchovat chuť sezónní zeleniny po celý rok. Tato tradiční směs zelí, paprik, cibule a dalších druhů zeleniny je dochucena octem, cukrem a kořením, což jí dodává nezaměnitelnou sladkokyselou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
hrnek o objemu 250 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 974 kJ / 2 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 125,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 255,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vše nakrájíme na nudličky, případně malé okurky a malé cukety na kolečka.
Krok 2: Připravíme nálev. Vše dáme do jednoho hrnce, zahřejeme a důkladně rozmícháme. Maximálně zahřejeme na 40 °C, ale bude stačit i nižší teplota.
Krok 3: Na dno zavařovací sklenice vlijeme asi 2 cm nálevu, natlačíme zeleninu, dolejeme nálevem, okraj sklenice otřeme a uzavřeme šroubovacím víčkem.
Krok 4: Sklenice uložíme do parního hrnce a 30 minut vaříme v páře. Po 30 minutách sklenice vyjmeme, víčka mírně povolíme, necháme odfouknout a ihned znovu dotáhneme.
Krok 5: Necháme vychladnout a sklenice uložíme.
Zveřejněno 17. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda Proč vymýšlet složitosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7387w
Moje poznámka
Čalamáda Proč vymýšlet složitosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7387w
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 9 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 11 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 19 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 6 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 7 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 7 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 7 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 9 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 9 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 11 hodinami
Suroviny:
zelí,
cibule,
paprika,
cuketa,
okurka čerstvá,
voda,
ocet,
cukr krupice,
olej,
sůl
Komentáře (1)