Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásky s kaší a cibulovou omáčkou

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 086 kJ /
1 694 kcal
Bílkoviny57,44 g
Tuky121,54 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 2,66 g
Sůl6,10 g
Sacharidy87,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit oloupané a nakrájené brambory do mírně osolené vody. Krok 2: Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek rozdrtíme plochou stranou nože a pak nasekáme. Krok 3: Na oleji osmahneme cibuli a přidáme česnek, kterému na ovonění stačí 30 sekund. Krok 4: Přidáme lžíci mouky, osmahneme a přilijeme po částech vývar. Promícháme, aby se vytvořila omáčka. Osolíme a opepříme. Krok 5: Klobásky osmahneme z obou stran na oleji. Krok 6: Na másle osmahneme scezený hrášek. Krok 7: Uvařené brambory scedíme a připravíme klasickou bramborovou kaši. Rozšťoucháme brambory s máslem, přidáme mléko a mírně osolíme. Krok 8: Na talíř dáme porci kaše, přidáme hrášek a přes kaši přeložíme klobásky. Přelijeme cibulovou omáčkou.

Zveřejněno 20. 8. 2022

Poznámka autora mojetara

Recept také krok za krokem i se spoustou poznámek najdete na www.mojetara.cz/recipe/klobasky-s-bramborovou-kasi-bangers-ham-inspirace-z-korfu/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásky s kaší a cibulovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2R9z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásky s kaší a cibulovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2R9z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

houba: To jsme určitě dva.:-)

Ano, super recept! V omáčce mám trochu tajné ingredience :-) a cibuli jsem lehce mixla. Hodně jsem si pochutnala. Díky :-K

mojetara: Ty ja miluju, i ony byly soucastí moji pozornosti a chuti. Kupuju a rada a take mam rc, event pridam za odmenu :-)

houba: Dlouho jsem hledal, bloumal v Albertovi. Už jsem měl v ruce grilovací klobásy, ty červené, ale pak mi padly oko na klobásky salsiccia. Něco jako tenčí taliáni. Byl to dobrý kup :-)

Eja57 (moderátorka): Díky za doplnění.

Salsiccia klobásky jsou skvělé na mnoho způsobů. Pokud na pánvi tak na několika místech propíchnout nožem nebo vidličkou a chovat se k nim jako k mletému masu, tedy alespoň 15 minut. Fajn je na začátku přidat do pánve trošku vody, spojí se s tukem z klobásek.

:-K

Zaujalo uz nazvem receptu, je mi jasne, ze to uvarim jen co koupim klobasky!!

Suroviny:
klobása, brambory, cibule, česnek, vývar hovězí, mouka hladká, hrášek sterilovaný, olej řepkový, máslo, mléko, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu