Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík á la Conti

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Stehna protkneme proužky slaniny obalené v šalvěji a proužky uzeného jazyka. Krok 2: Stehna opečeme na oleji, zalijeme vývarem a dáme dusit. Dusíme do měkka až se maso odděluje od kosti. Krok 3: Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře provaříme. Zjemníme ji smetanou a osolíme. Krok 4: Do omáčky přidáme na troše másla podušené žampiony, kousky jater a zbytky vařeného uzeného jazyka.

TIP: Porcování králíka krok za krokem. Nejlepší recepty z králičího masa

Zveřejněno 21. 8. 2022

Poznámka autorky RubyRom

Tento recept jsem našla v malé knížečce vydané roku 1991. Moc nám chutnalo, určitě to zopakuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík á la Conti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADq7B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík á la Conti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADq7B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jídlo na talíři vypadá moc hezky a recept se mi líbí:-8:-KTy maličké osmažené žampionky jsou hezounké;-)

Marie Svarcova: Moc děkuji, bylo to moc dobré, chtěla jsem zkusit něco jiného a vyplatilo se. :-K

:-)<3:yes::yes: Romanko, to vypadá a určitě i chutná luxusně :-K

hospodyne: moc děkuji :-K

:-K ó, králík opět jinak!! Krásný recept, s ním možná uspěji:-* Zpovykaná rodina, co víc říci?
Ale fakt:yes::yes:

Suroviny:
stehno králičí, jazyk uzený, slanina, máslo, mouka hladká, vývar masový, žampióny, olej, játra králičí, sůl, šalvěj, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu