Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Javornický kapr

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 947 kJ /
704 kcal
Bílkoviny20,88 g
Tuky36,43 g
Vláknina23,84 g
Cholesterol 43 mg
Sodík 855 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy66,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriky, cibuli, rajčátka nakrájíme na proužky, česnek nasekáme na kousky, osolíme, okmínujeme a na oleji opečeme do měkka. Krok 2: Kapra podélně nakrájíme po celé délce na 4 mm proužky, dáváme pozor, abychom nenařízli kůži. Posolíme a opepříme z obou stran. Z hladké mouky, rýžové mouky, solamylu, koření na ryby a vody umícháme těstíčko a kapra v něm obalíme. Opečeme na oleji dozlatova. Krok 3: Opečenou zeleninu dáme do vymazané menší formy, na ní dáme porce opečeného kapra, posypeme nastrouhanou nivou a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C jen na chvíli, než se nám rozpustí sýr. Krok 4: Podáváme s bramborem.

TIP: Ryby v naší kuchyni - recepty z kapra, pstruha nebo lososa? Stačí si vybrat

Zveřejněno 22. 8. 2022

Poznámka autorky Jaromira18

Nemáme-li rýžovou mouku, tak si trochu rýže umeleme na mlýnku na kafe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Javornický kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrX2r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Javornický kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrX2r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Jana Pá: Moc děkuji, manžel včera přivezl kapra, chtěl ho zase obalit v tímto způsobem, moc mu to chutnalo, akorát pak na vrch jsem dala slaninu a strouhaný sýr a zapekla.:-K:-K:-K

casino: Těstíčko je díky rýžové mouce křupavé. Rýžová mouka mi došla, tak jsem si pomohla a dopadlo to.:-K:-K:-K Děkuji moc za přečtení, udělal jste mi radost.:-K:-K:-K

Jana Pá:
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 vrchovatá lžíce rýžové mouky
1 vrchovatá lžíce solamylu
Ono to těstíčko bude platit asi obecně (trošku to připomíná tempuru)..., leč smím-li prosit o vyzkoušení jedné porce BEZ rýžové mouky a posouzení, zda je v tom nějaký patrný rozdíl? :-K

Filety mám, tak se pokusím vyzkoušet rcp.

Poznámka autorky receptu
Nemáme-li rýžovou mouku, tak si trochu rýže umeleme na mlýnku na kafe.
***
No a jaký je význam použití rýžové mouky
když je tam
1 vrchovatá lžíce hladké mouky 1 vrchovatá lžíce solamylu :-O

Anna Kocikova: Strašně moc ti děkuji.:-K:-K:-K

Jaruško máš to moc hezky připraveno i nafoceno s postupem:yes::-K

Děkuji moc.:-K:-K:-K

Bezva recept :yes::yes:

Suroviny:
sůl, pepř čtyř barev, mouka hladká, mouka rýžová, solamyl, koření na ryby, voda, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, česnek, sůl, kmín drcený, olej, sýr niva

Přidat fotografie receptu