Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Famózní lososový filet metodou sous vide s hráškovým pyré

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lauben Lauben

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 272 kJ /
1 260 kcal
Bílkoviny39,25 g
Tuky73,41 g
Vláknina42,30 g
Cholesterol 164 mg
Sodík 77 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy89,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve nastavte Lauben Sous Vide Stick, aby se vám předehřála voda. Teplotu nastavte podle toho, jakou úpravu lososa preferujete. My doporučujeme médium, pro jehož přípravu nastavte přístroj na 43°C a čas na 30 minut. Pro rare navolte 41°C a v případě well done 50°C. Krok 2: Než se nahřeje lázeň, připravte si veškeré suroviny. Lososa osolte a vložte do sáčku –můžete použít buď zip lock sáček, nebo vakuovačku v případě, že chcete hotové jídlo
uchovat delší dobu. Na tenké plátky nakrájejte šalotky a přidejte je k lososovi do sáčku spolu
s tymiánem, koprem, petrželí a lžící olivového oleje. Krok 3: Sáček vložte napůl otevřený (v případě zip lock sáčku) do vodní lázně tak, aby voda vytlačila vzduch. Jakmile bude celý losos ponořený a vzduch ze sáčku pryč, uzavřete zcela. Krok 4: Mezitím dejte hrášek do osolené vody a vařte na středním plamenu cca 15 minut do úplného změknutí. Následně slijte vodu, kterou dejte stranou, přidejte máslo a smetanu a
vše důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Podle potřeby osolte a opepřete a v případě potřeby můžete pyré zředit vývarem z hrášku. Krok 5: Zpět k rybě. Po uplynutí nastavené doby vás vařič upozorní a následně se sám vypne.
Opatrně, například obracečkou, vyjměte lososa ze sáčku a odstraňte všechny bylinky. Hotová ryba je velmi křehká, proto je potřeba postupovat opatrně. Následně podávejte s hráškovým
pyré.

Pokud milujete smaženého lososa, ale hledíte na linii, zkuste jej připravit v horkovzdušné fritéze Hot Air Fryer, pracuje na principu 360° cirkulace horkého vzduchu, který jídlo ohřívá ze všech směrů stejnoměrně, a proto pro jeho přípravu nepotřebuje prakticky žádný olej. Příprava pokrmů je rychlá, jednoduchá a veškeré potraviny si zachovávají svou chuť a vůni, jsou křupavé a uvnitř krásně šťavnaté.

Zveřejněno 12. 9. 2022

Poznámka autora Lauben

Recept vznikl za přispění food blogerky Markéty Chovancové a my přejeme dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Famózní lososový filet metodou sous vide s hráškovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31RGn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Famózní lososový filet metodou sous vide s hráškovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31RGn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, sůl mořská, olej olivový extra virgin, cibule šalotka, kůra citronová, tymián, kopr, petrželka, hrášek, máslo, smetana, pepř

Přidat fotografie receptu