Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky s karamelizovanou cibulí a parmazánem

Karbanátky jsou velmi oblíbené a tradičně se připravují ze směsi mletého vepřového a hovězího masa. V tomto receptu jsme k masu přidali zkaramelizovanou cibuli a strouhaný parmezán, který karbanátkům dodal specifickou vůni i chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 512 kJ /
1 317 kcal
Bílkoviny101,76 g
Tuky67,49 g
Vláknina22,74 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 4,51 g
Sůl10,91 g
Sacharidy70,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve zkaramelizujeme cibuli. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, dáme do silnostěnného rendlíku s rozpuštěným máslem, osolíme a necháme podusit cca 6-8 minut. Přidáme cukr a mícháme dokud nebude cibule dozlatova, hotovou dáme stranou. Krok 2: Do větší misky dáme mix mletého masa, najemno nastrouháme parmezán, přidáme vejce a strouhanku. Podle chuti přidáme očištěný a prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme vychladlou cibuli a vše promícháme. Krok 3: Mokrýma rukama uděláme ze směsi 6 kuliček, ze kterých vytvoříme karbanátky, obalíme je v mouce a osmažíme na sádle nebo oleji dozlatova. Smažíme po částech na sníženém stupni tepla, aby se dobře propekly. Podáváme s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší a doplníme zeleninovým salátem dle chuti. Krok 4: Podáváme s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší a doplníme zeleninovým salátem dle chuti.

TIP: Jídla z mletého masa

Zveřejněno 13. 9. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky s karamelizovanou cibulí a parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQPz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky s karamelizovanou cibulí a parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQPz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

houba: :-Dkdyž je v názvu a není pak v receptu tak je to asi divné :-D:-D:-D:-Kměj se skvěle

houba: :-) OK jsem ráda, že chutnalo i když jsi si to udělala podle svého, na svíčkovou má taky každý svůj recept a každému chutná ta jeho. Fazolky bych si také dala :-K Hezký večer

Marie Svarcova: Zmenit nazev jen kvuli tomu, ze nemam parmezan? Dam priste! No cesnek, na ten jsem jen zapomnela.

Jidlo vyborne, budu opakovat!! Dala jsem 2 lzice masla pod tu cibuli, priloha jeste lusky, sypane smazenou cibulkou, take vytunene maslem. Nedala jsem cesnek, nevadilo. Kazdemu chutnalo a ja se tesim, az je zase udelam!! Za sebe dekuji za neotrely recept!

houba: :-)Míšo děkuji za komentář - od toho přece recepty jsou, aby si tam dal každý co mu chutná, také ale změň název:-K hezký a pohodový večer

Marie Svarcova: zitra jdu na ne :-) Vynecham ten parmezan, pridam do masa smetanu a maslo jenom. Jeste priloha fazolove lusky. Nejak se mi nechce prebit tu chut cibule parmezanem. Dam ti vedet.

houba: :-) moc děkuji za komentář, nápad to můj úplně celý nebyl ale byly opravdu dobré:-K přeji krásný den

Skvely napad, urcite je nekdy udelam!

Suroviny:
cibule, ghee, cukr krupice, maso vepřové, parmazán, vejce, strouhanka, česnek, petrželka, sůl, pepř mletý, mouka hladká, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu