Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Asijská vepřová pánev

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 835 kJ /
438 kcal
Bílkoviny47,35 g
Tuky17,73 g
Vláknina4,41 g
Cholesterol 110 mg
Sodík 3,42 g
Sůl7,50 g
Sacharidy21,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso a očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, zázvor, česnek a chilli nasekáme najemno.
Do wok nebo jiné hluboké pánve dáme na olej rozvonět zázvor, česnek a chilli, přidáme maso a restujeme ze všech stran. Krok 2: Postupně podle tvrdosti přidáváme a restujeme zeleninu, nakonec dáme nakrájené plátky žampionu a zelí. Přidáme všechny omáčky, podlijeme asi 50 ml vody (můžeme použít i vývar) a zahustíme Solamylem rozmíchaným v dalších 50 ml vody. Krok 3: Promícháme a odstavíme. Podáváme s nudlemi nebo rýží, posypané smaženou cibulkou a nasekanou natí cibulky nebo koriandrem.

TIP: Čínské recepty - jak vařit po čínsku

Zveřejněno 14. 9. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijská vepřová pánev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5QPD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijská vepřová pánev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5QPD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tonja: OK díky za názor :-K

To je už tak trochu nový stav. Vietnamci u nás používají naše oleje a na Google se objevuje cokoliv, mnohé recepty tam dávají ti, co v Asii nežijí a už původní receptury upravili po dle svých zvyklostí. Někdy jsou na Google i úplné nesmysly.

Já nechci napadat tento recept, jen si dovoluji malou připomínku:
1/ Olivy se ve východní Asii nikdy nepěstovaly, takže místní olivový olej neznali a tedy nepoužívali.
2/ Východoasijská kuchyně (čínská i indočínská) připravuje jídla na oleji při velmi vysokých teplotách. Olivový olej má nízkou teplotu zakouření (=terminus technikus), takže by se na woku při klasické přípravě asijských pokrmů spálil. Je tedy pro toto použití nevhodný.

Tonja: :-) zkus Google, je tam hodně receptů s olivovým olejem :-K

Tonja: :-)Děkuji za komentář, používám více arašídový ale pokud ho někdo nemá tak olivový pro teplou kuchyni používají vietnamci zcela běžně, mám recepty i od vietnamského kuchaře a thajské kamarádky, na dochucení také sazanový ale jen v malém množství, je velmi aromatický. :-K hezký večer

Jen nepodstatná poznámka: v Asii se olivový olej nepoužívá.

Suroviny:
maso vepřové z kýty, olej, zázvor, česnek, chilli paprika čerstvá, mrkev, cuketa, paprika čerstvá bílá, žampióny, zelí pekingské, omáčka rybí, omáčka sojová sladká, omáčka sojová, ocet rýžový, solamyl, cibule sušená smažená, zelená nať

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu