Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová paštika s mandlemi

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 552 kJ /
1 566 kcal
Bílkoviny23,92 g
Tuky139,50 g
Vláknina33,43 g
Cholesterol 284 mg
Sodík 1,37 g
Sůl3,30 g
Sacharidy30,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, česnek, slaninu a houby nakrájíme a sušené scedíme. Slaninu opečeme (podle tučnosti kápneme trochu oleje) a přidáme cibuli, kmín a po chvíli i česnek. Krok 2: Do orestovaného základu přidáme všechny houby, tymián a dusíme cca 10 minut, do úplného vydušení vody. Přidáme mandle, víno a necháme odvařit cca 10 minut. Krok 3: Směs odstavíme a přidáme máslo. Necháme krátce zchladnout, přidáme smetanu a koření dle chuti. Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka nebo necháme kousky hub. Krok 4: Nakonec ještě dochutíme a přendáme do vhodné misky. Posypeme plátky mandlí a zalijeme rozpuštěným máslem. Dáme vychladit a podáváme s pečivem.

TIP: Houby a houbaření - sběr hub, jejich zpracování a využití v kuchyni

Zveřejněno 18. 9. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová paštika s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADqg1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová paštika s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADqg1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

:-)<3:yes::yes: to musí být velká dobrota :yes:, paštiky dělávám ale takovou jsem ještě nedělala, určitě zkusím pokud seženu houby :-K

Paštika podle tohoto receptu je vynikající i pouze ze samotných bedel, pokud se ale do nich přidá ještě kotrč, je to potom koncert pro dvě ruce a hu..( ústa :-)) Akorát nedávám víno. Paštiku dávám do skledniček a cca hodinu steriluju, potom vydrží i půl roku, pokud se ovšem do té doby nesní. Pravda, musí být uložena v chladu.

mika59: děkuji za odpověď, vyzkouším, snad houby ještě porostou. ;-)

Nadja: Nadi ty sušené jsou pro vůni a chuť. Jsou aromatické, a ty čerstvé jsem dala, protože jsem měla od každého trochu a výsledek byl moc dobrý. Určitě nevadí jen žampiony nebo čerstvé, ale ty sušené jsou zásadní..Ale i bez nich to jde..;-)

Miládko, Tvůj receptík se mi líbí, jen mám problém s těmi několika druhy hub - lesní + žampiony + sušené. Z jakého důvodu je tato kombinace - chuťové důvody či jiné?
Většinou mám jen směs čerstvých. Je v tom nějaký problém?:-?

Suroviny:
houby čerstvé, žampióny, houby sušené, česnek, máslo, slanina anglická, smetana ke šlehání, víno bílé, mandle, sůl, pepř, chilli, kmín celý, tymián, mandle, máslo

Přidat fotografie receptu