Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné koblihy

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LiviaKrausova

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min Plus kynuti

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, Plus kynuti)

Suroviny pro 24 kusů

24kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 966 kJ /
4 055 kcal
Bílkoviny92,57 g
Tuky93,96 g
Vláknina33,56 g
Cholesterol 724 mg
Sodík 355 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy693,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku promícháme se 100 g cukru, vejci, tukem, solí a citronovou kůrou. Droždí rozpustíme v mléce, přidáme do vaječné směsi a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je a na teplém místě necháme asi 40 minut kynout. Krok 2: Jablka rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince, dužinu nakrájíme na 24 dílků a pokapeme citronovou šťávou. Rozpálíme olej (tuk). Pomoučenou lžící odkrajujeme kousky těsta, do nich vkládáme po jednom dílku jablka, zabalíme a dobře přitiskneme. Postupně - asi 4 kousky najednou- smažíme nebo fritujeme v horkém tuku dozlatova (jednou obrátíme). Krok 3: Pak smícháme zbylý cukr se skořicí. Osmažené kobližky necháme dobře okapat na kuchyňském papíru a obalíme je v cukrové směsi. Ozdobíme kousky jablek.

Zveřejněno 20. 9. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWJBq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWJBq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr, vejce, máslo, sůl, kůra citronová, droždí, mléko, jablko, šťáva citronová, olej, skořice, jablko

Přidat fotografie receptu