Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věnec s oříšky a čokoládou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

LiviaKrausova

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 50 min

140 min (90 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 23 kusů

23kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 390 kJ /
5 351 kcal
Bílkoviny112,70 g
Tuky308,69 g
Vláknina32,65 g
Cholesterol 1,94 g
Sodík 747 mg
Sůl2,26 g
Sacharidy514,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka rozpůlíme a vykrojíme jádřince, dužinu nahrubo nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. Tuk, cukr, sůl a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přidáme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva, lískovými oříšky a střídavě s mlékem ji zašleháme do tukovo-vaječné směsi. Nakonec do těsta opatrně zapracujeme strouhanou čokoládu a jablka. Krok 2: Třeným těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu na věnec. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě při mírné teplotě 50-55 minut. Upečený koláč vyjmeme, necháme asi 10 minut ve formě odpočinout, potom ho vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme kousky jablek a mátou.

TIP: Jak skladovat jablka. Jde to i na balkoně. Lepší je však sklep

Zveřejněno 20. 9. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnec s oříšky a čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6YD0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnec s oříšky a čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6YD0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, šťáva citronová, máslo, sůl, cukr vanilkový, vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, ořechy lískové mleté, mléko, čokoláda, cukr moučkový, mouka, zdobení

Přidat fotografie receptu