Suroviny pro 48 kusů
48kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 578 kJ / 4 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,82 g |
Tuky | 234,01 g |
Vláknina | 39,96 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 969 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 553,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, nastrouháme Heru a zlehka rukou promícháme.
Přidáme jogurt, smetanu (druhých 100 g necháme do tvarohu) a vypracujeme hladké těsto. Zabalené do fólie dáme do chladu než připravíme náplň - jednu nebo více druhů. Krok 2: Připravíme vybranou náplň či náplně.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem.
Mletý mák zalijeme horkým mlékem, přidáme rum, citronovou kůru, povidla, cukr a taktéž promícháme. Krok 3: V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 180 °C . Dva plechy vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Těsto rozdělíme na tři díly po 350 g. Z každého vyválíme obdélník cca 26x34 cm, který podél překrojíme na poloviny. Na každý pruh dáme k vnějšímu dlouhému kraji náplň a srolujeme jako závin. Krok 5: Roličky přemístíme na plech a kartou (stěrkou) kolmo shora rozdělíme na dílky 2x8 cm, které po upečení lehce rozdělíme na jednotlivé polštářky. Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Krok 7: Po upečení rozdělíme na jednotlivé polštářky a obalíme v moučkovém cukru. Čerstvé jsou křehké, po rozležení měkké a vláčné.
Přidáme jogurt, smetanu (druhých 100 g necháme do tvarohu) a vypracujeme hladké těsto. Zabalené do fólie dáme do chladu než připravíme náplň - jednu nebo více druhů. Krok 2: Připravíme vybranou náplň či náplně.
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem.
Mletý mák zalijeme horkým mlékem, přidáme rum, citronovou kůru, povidla, cukr a taktéž promícháme. Krok 3: V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 180 °C . Dva plechy vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Těsto rozdělíme na tři díly po 350 g. Z každého vyválíme obdélník cca 26x34 cm, který podél překrojíme na poloviny. Na každý pruh dáme k vnějšímu dlouhému kraji náplň a srolujeme jako závin. Krok 5: Roličky přemístíme na plech a kartou (stěrkou) kolmo shora rozdělíme na dílky 2x8 cm, které po upečení lehce rozdělíme na jednotlivé polštářky. Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Krok 7: Po upečení rozdělíme na jednotlivé polštářky a obalíme v moučkovém cukru. Čerstvé jsou křehké, po rozležení měkké a vláčné.
Zveřejněno 24. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné křehké mini polštářky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r6P4
Moje poznámka
Plněné křehké mini polštářky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r6P4
Nejnovější recepty
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 7 hodinami
Obložené vejce
Přidáno před 15 hodinami
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 15 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 15 hodinami
Vajíčková pomazánka s hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Nádivka podle naší babičky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
Horyna77 před 1 hodinou
Mrkvové řezy s mascarpone
Lusyl před 2 hodinami
Piškotový beránek
Pajkujka před 2 hodinami
Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami
JulkazPaseky před 3 hodinami
Velikonoční plnka/nádivka
Lucie1001 před 3 hodinami
Kuře na zelí
Walderama08 před 3 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
princeesofpink před 3 hodinami
Pampeliškový med
MiraAbel0S2 před 3 hodinami
Holandské řízky
Lucek před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
jogurt bílý,
smetana,
sůl,
povidla švestková,
skořice,
rum,
kůra citronová,
tvaroh,
smetana zakysaná,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
mák mletý,
mléko,
povidla švestková,
rum,
cukr krystal,
kůra citronová,
cukr moučkový
Komentáře (4)