Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové květákové placičky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 290 kJ /
308 kcal
Bílkoviny18,20 g
Tuky15,18 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 203 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy24,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umytý květák rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vodě do změknutí, podle velikosti růžiček cca 7-10 minut. Necháme okapat. Krok 2: V hluboké misce květák rozmačkáme, přidáme koření (množství dle vlastní chuti), vejce a Solamyl tak, abychom mohli vytvarovat placičky cca 4-5 cm veliké. Krok 3: Placičky osmažíme na oleji z obou stran dozlatova a osušíme na papírové utěrce. Podávala jsem s bramborovou kaší.

TIP: Jak zpracovat květák

Zveřejněno 25. 9. 2022

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Místo Maizeny se dá samozřejmě použít i klasická strouhanka, tyto placičky jsou dělané pro bezlepkáře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové květákové placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRQNY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové květákové placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRQNY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
květák, vejce, sůl, pepř, kmín celý, majoránka, solamyl, česnek, olej rostlinný

Přidat fotografie receptu