Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 678 kJ / 879 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,60 g |
| Tuky | 83,80 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 192 mg |
| Sodík | 885 mg |
| Sůl | 2,25 g |
| Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky.
Vložíme s dýní do hrnce, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí dýně. Krok 2: Polévku rozmixujeme ponorným mixérem na jemný krém. Je-li příliš hustá, přidáme vývar a případně přisolíme. Krok 3: Pánvičku s nepřilnavým povrchem rozehřejeme a nasypeme na ni proužky strouhaného parmezánu. Necháme ho rozpustit a mírně zezlátnout - pozor na spálení. Necháme na pánvičce zchladnout a chipsy z ní vyndáme. Krok 4: Polévku rozdělíme do misek, těsně před konzumací doplníme nočkem Creme fraiche a sýrovými chipsy.
Zveřejněno 1. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová polévka s creme fraiche a parmezánovými chipsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDBm
Moje poznámka
Dýňová polévka s creme fraiche a parmezánovými chipsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDBm
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 5 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 1 hodinou
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 4 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 7 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 8 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 9 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 9 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 10 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 10 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
zázvor čerstvý,
vývar drůbeží,
crème frâiche,
sůl,
parmazán
Komentáře (4)