Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezníkova jehla

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

klukodvody klukodvody

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: ?

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Úmyslně nepíši množství, protože každý má jiný hlad. Krok 2: Jednotlivé suroviny nakrájíme na plátky, ledvinky pečlivě očistíme, můžeme je očištěné přes noc dát do mléka, vytáhne absolutně všechen pach. Krok 3: Cibuli rozkrojíme na osminky a po vrstvách rozdělíme, tyto dílky se mnohem lépe napichují než kolečka. A teď střídavě napichujeme jako každý špíz. Krok 4: Brambory oloupeme a připravíme si alobal matnou vrstvou k masu. Pokapeme olejem a poklademe na širší plátky nakrájené brambory, osolíme a posypeme uzenou paprikou. Navrch položíme špíz, pokapeme Worcestrem a posypeme kořením. NESOLÍME, jsou tam játra, ale stačí osolené brambory. Krok 5: Pečlivě zabalíme a dáme do naplno vyhřáté trouby na 35 minut, vyndáme, otevřeme alobal nahoře a dáme kousek bylinkového másla. Vrátíme do vypnuté trouby asi na pět minut. Podáváme s tatarkou nebo zeleninovým salátem.

Zveřejněno 11. 8. 2009

Poznámka autora klukodvody

Tenhle recept je můj.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezníkova jehla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rR7K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezníkova jehla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rR7K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

No to je hezké, dva mužští se tu dohadují, o čem já, ženská, která skoro pořád jen vaří, nemá tušení a ani neví, který z nich má pravdu:-) No jo, oba skvělí kuchaři:-) Mám se hodně co učit..jen jestli to stihnu, také už nejsem žádná mladice:-D..Dnes jsem prolistovala všechny Jendovy recepty na jeho profilu a jen jsem tiše záviděla :-)

Jožko, máme tady druhého Jeníka a asi se budu opakovat, nechci ani náhodou nikomu lézt do zadku, natož chlapovi:-)):-D:-)), ale je fakt, že co uvařil kdysi můj otec, to bylo "žrádlo". Vy chlapi prý máte nějakou lepší chuť, nebo co. No, co se dá dělat:-S, máš bod i ode mne!:-)):-D:yes::yes:

Ne nemusel,já už taky nejsem kluk a skutečně změkne,no nesmíš dělat konkrétně u toho srdce silné plátky.Neboj bude to i na třetí zuby.Je to vyzkoušené:-D:-D:-D:yes:

Pepíku, zřejmě máš recept vyzkoušený, ale já bych musel to vepřové srdíčko před napíchnutím na špíz aspoň na hodinu dát do papiňáku. To víš, v mém věku už chrup nefunguje jako za mlada;-).

pipre dám tam znova tu adresu toho koření.:-Dwww.levne koreni.cztady najdeš vše co hrdlo ráčí a navíc přečti podmínky a je to fakt dobrá firma.:yes::-D

Tak to je skvělá specialitka:-*:yes: Uzenou papriku jako koření ale vidím poprvé, zřejmě se dá sehnat ve specializovaných prodejnách s kořením. Ukládám a dávám bod:yes:

Tématické fráze:
vepřová játra minutka, živáňská jehla, vepřové ledvinky jako minutka, živáňská na jehle, vepřová játra na jehle, vepřová játra jako minutka, vepřova jatra minutky, vepřová játra na minutku, minutky z veprovych jater, vepřová jehla, srdce a ledvinky, jehla recept, ledvinky z trouby, kuřecí srdíčka na jehle, vepřová játra - minutka, vepřové ledvinky minutka, jehla recepty, játra na jehle, jehla na uzenou kýtu, reznikova kucharka

Suroviny:
ořez vepřový, játra vepřová, ledvinky vepřové, srdce vepřové, slanina, klobása, cibule, paprika, koření na živáň, paprika sušená uzená, sůl, olej, brambory, omáčka worcesterová, špejle, alobal

Přidat fotografie receptu