Postup přípravy
Krok 1: Úmyslně nepíši množství, protože každý má jiný hlad.
Krok 2: Jednotlivé suroviny nakrájíme na plátky, ledvinky pečlivě očistíme, můžeme je očištěné přes noc dát do mléka, vytáhne absolutně všechen pach.
Krok 3: Cibuli rozkrojíme na osminky a po vrstvách rozdělíme, tyto dílky se mnohem lépe napichují než kolečka. A teď střídavě napichujeme jako každý špíz.
Krok 4: Brambory oloupeme a připravíme si alobal matnou vrstvou k masu. Pokapeme olejem a poklademe na širší plátky nakrájené brambory, osolíme a posypeme uzenou paprikou. Navrch položíme špíz, pokapeme Worcestrem a posypeme kořením. NESOLÍME, jsou tam játra, ale stačí osolené brambory.
Krok 5: Pečlivě zabalíme a dáme do naplno vyhřáté trouby na 35 minut, vyndáme, otevřeme alobal nahoře a dáme kousek bylinkového másla. Vrátíme do vypnuté trouby asi na pět minut. Podáváme s tatarkou nebo zeleninovým salátem.
Zveřejněno 11. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezníkova jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rR7K
Moje poznámka
Řezníkova jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rR7K
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 10 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 11 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 14 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 14 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerový salát s ořechy
Neregistrovaný před 2 hodinami
Tvarohová rybičková pomazánka
Neregistrovaný před 2 hodinami
Míša řezy
Neregistrovaný před 2 hodinami
Šťáva k masu
Neregistrovaný před 2 hodinami
Jablkovo - ořechový koláč s čokoládou
Neregistrovaný před 3 hodinami
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 4 hodinami
Rajská omáčka
Laelenka před 4 hodinami
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 4 hodinami
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 4 hodinami
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 5 hodinami
Tématické fráze:
vepřová játra minutka,
živáňská jehla,
vepřové ledvinky jako minutka,
živáňská na jehle,
vepřová játra na jehle,
vepřová játra jako minutka,
vepřova jatra minutky,
vepřová játra na minutku,
minutky z veprovych jater,
vepřová jehla,
srdce a ledvinky,
jehla recept,
ledvinky z trouby,
kuřecí srdíčka na jehle,
vepřová játra - minutka,
vepřové ledvinky minutka,
jehla recepty,
játra na jehle,
jehla na uzenou kýtu,
reznikova kucharka
Suroviny:
ořez vepřový,
játra vepřová,
ledvinky vepřové,
srdce vepřové,
slanina,
klobása,
cibule,
paprika,
koření na živáň,
paprika sušená uzená,
sůl,
olej,
brambory,
omáčka worcesterová,
špejle,
alobal
Komentáře (6)