Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr na zelenině II

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

olgam

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 552 kJ /
371 kcal
Bílkoviny16,19 g
Tuky3,21 g
Vláknina49,67 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 845 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy46,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na menší plech lehce vymazaný olejem nakrájíme všechnu zeleninu (kořenovou na slabší nudličky, aby nebyla po upečení tvrdá, rajčata oloupeme) a trochu osolíme. Krok 2: Porce kapra osolíme, potřeme česnekem a posypeme kořením. Maso poklademe na připravenou zeleninu a na jednotlivé porce dáme plátky másla. Podlijeme trochou vody. Krok 3: Pečeme asi na 180 °C cca 45 minut. Během pečení kapra 1x otočíme a zase poklademe plátky másla. Kapr by měl být hezky opečený a zelenina ne zcela do měkka. Krok 4: Podáváme s vařenými brambory.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 4. 10. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na zelenině II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31RX4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na zelenině II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31RX4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jana Pá: "Ale kůži dolů je klasika,"
Ještě jsem nepotkal rybáře - kuchaře, který by kapříka zbavoval kůže...
No, pokud ale by bylo psáno "kůžÍ dolů je klasika," tak jsem jako hrob ;-)

Na zelenině se kapr určitě neopeče, musí se dělat zvlášť, pak do zeleniny jen tak "dodělat" jen tak přemýšlím, že mám nejen pár kaprů i rybáře doma ;-) Jinak pěkná fotka . Ale kůži dolů je klasika, vždy je to lahodnější a asi <3

olgam: pro méně zkušené - pokud s kůží, tak nejdřív kůží dolů předpokládám, a pak otočit a opect kůži dozlatova, aspoň já bych to tak udělala

Ale někdo má kůži rád, tak ji tam může nechat.

Podle fotky soudím, že filety bez kůže, je to tak? By možná bylo fajn dopsat do receptu.:-K

Suroviny:
kapr, česnek, koření, sůl, máslo, olej, mrkev, celer, cibule, paprika, rajče

Přidat fotografie receptu