Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškový dezert z pánve se šlehačkou

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 451 kJ /
2 259 kcal
Bílkoviny36,57 g
Tuky76,63 g
Vláknina35,40 g
Cholesterol 647 mg
Sodík 145 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy306,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme a nakrájíme. Krok 2: Nakrájené hrušky dáme na pánev, kterou vymažeme máslem a posypeme cukrem, poklademe hrušky, posypeme skořicí a opékáme. Ke konci přidáme rum. Pokud si troufneme, můžeme oflambovat, ale nemusí být.
Tyto hrušky dáme nakonec na hotový dezert. Krok 3: Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem, přidáme mouku, sůl, olej, kypřicí prášek a mléko. Necháme odpočinout a připravíme hrušky. Krok 4: Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na lodičky. Pánev vytřeme máslem a posypeme cukrem. Poklademe kousky hrušek a zalijeme těstem. Na mírném plameni smažíme asi 10 minut, obrátíme a smažíme dalších asi 8 minut. Vyzkoušíme párátkem. Krok 5: Nahoru vložíme zkaramelizované hrušky z bodu 2.
Ozdobíme šlehačkou. Krok 6: Nejvíc nám tento dezert chutnal vychlazený.

TIP: Rady jak uskladnit a zpracovat hrušky

Zveřejněno 6. 10. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový dezert z pánve se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQ9Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový dezert z pánve se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQ9Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

RubyRom: tak to je skvělé, měla jsem si to přečíst ještě jednou, díky za vysvětlení i parádní recept:yes::yes::-K

Marie Svarcova: napřed jsou 4 hrušky pod těsto, další 4 se dělají zvlášť a pokládají se na hotový dezert. :-K

:-) Romanko moc dse mi líbí ten nápad na pánvi i krásná konečná úprava, flambování skvělá tečka.:yes::yes: Jen nejsem moudrá z těch hrušek - na začátku a na konci zase ?

Suroviny:
hruška, cukr krupice, máslo, žloutek, mléko, cukr vanilkový, olej, mouka hladká, sůl, prášek do pečiva, máslo, hruška, cukr krupice, skořice mletá, rum

Přidat fotografie receptu