Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanové Krapfen

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jihotyrolska_kucharka Jihotyrolska_kucharka

Náročný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 45 min

145 min (100 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 083 kJ /
7 429 kcal
Bílkoviny186,54 g
Tuky168,17 g
Vláknina56,14 g
Cholesterol 1,62 g
Sodík 8,88 g
Sůl22,11 g
Sacharidy1 182,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravte si dobře propracované kynuté těsto, které bude středně tuhé. Krok 2: Na náplň nejprve kaštany vařte společně s mlékem, smetanou, cukrem a trochou soli asi 30 minut. Poté vše pasírujte, ochuťte rumem a pokud bude zapotřebí, přilijte ještě mléko nebo smetanu. Krok 3: Z připraveného těsta uválejte 1 cm tlusté pláty, ze kterých pomocí tvořítka nebo skleničky připravíte kruhy, na které naneste kaštanovou náplň. Takto připravené kruhy s náplní složte do tvarů půlměsíce a pevně stlačte okraje. Nechte ještě 20 minut odpočinout a poté smažte na pánvi na rozpáleném tuku. Krok 4: Hotové Krapfen zlehka pocukrujte a můžete servírovat.

TIP: Recepty z jedlých kaštanů

Zveřejněno 12. 10. 2022

Poznámka autorky Jihotyrolska…

Jedlé kaštany jsou známou pochoutkou. Obvykle se tepelně upravují krátkým opečením na horké plotně, nebo na speciální pánvi přímo nad ohněm. Mohou se však i rozemlít a pak vzniká mouka vhodná k přípravě pečených zákusků. V jižním Tyrolsku se z jedlých kaštanů s oblibou připravují kaštanové Krapfen.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanové Krapfen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EROVm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanové Krapfen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EROVm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka pšeničná, kvasnice, sůl, cukr, máslo, žloutek, cukr vanilkový, citron, mléko, rum, kaštan jedlý, mléko, smetana, cukr, sůl, rum, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu