Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sumeček africký na másle, pórku a hrášku

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 512 kJ /
600 kcal
Bílkoviny5,13 g
Tuky59,58 g
Vláknina3,15 g
Cholesterol 178 mg
Sodík 33 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy9,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sumečka nakrájíme na kousky velikosti soust, očistíme pórek a nakrájíme na kolečka, hrášek propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Krok 2: Rýži několikrát propereme a okapanou restujeme krátce v rendlíku na 1 lžíci přepuštěného másla. Pokud nemáme použijeme máslo a lžičku olivového oleje. Poté rýži uvaříme jak jsme zvyklí. Krok 3: Do hluboké pánve dáme zbylé máslo a restujeme kousky sumečka cca 2-3 minuty, osolíme, opepříme a přidáme pórek a hrášek. Restujeme ještě maximálně 1-2 minuty, aby zůstal pórek naskus. Krok 4: Do pánve přidáme rýži, přilijeme smetanu, velmi zlehka vše promícháme a ihned podáváme.Vhodně doplníme salátem podle chuti

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 14. 10. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček africký na másle, pórku a hrášku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYl0B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček africký na másle, pórku a hrášku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYl0B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

tejaja (moderátorka): :-) děkuji za komentář, přeji vše nejlepší k jmeninám a krásný den :-K:-K:-K

Na sumčeka by som sa dala pozvať vždy. :-D;-)

Jaromira18: :-) děkuji a přeji krásný večer :-K

Vynikající dobrůtka.:-K:-K:-K

Suroviny:
sumeček africký, sůl, pepř mletý, ghee, pórek, hrášek mražený, rýže, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu