Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový nákyp podle mne

Květák. Co se vám vybaví? Smažený v trojobalu asi nejčastěji, nebo květáková polévka. Ale je i inspirací v indické kuchyni pro milovníky exotických chutí. Zkuste ale třeba jednoduchý nákyp, není v něm nic navíc, jen květák, vejce, smetana, sůl a špetka muškátového květu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na menší kousky a na pařáku uvaříme doměkka. Krok 2: Vejce našleháme, přidáme smetanu, nahrubo nastrouhaný sýr, sůl, květ, nasekanou pažitku. Krok 3: Polovinu květáku tyčovým mixérem rozsekáme na kaši, druhou polovinu necháme ve větších kouskách. Krok 4: Květák vmícháme do vaječné směsi.
Nalijeme do vymazané a vysypané zapékací nádoby. Krok 5: Pečeme v troubě na 180 °C 45 minut.
Před podáváním necháme cca 15 minut zpevnit.

TIP: Vše, co chceme vědět o květáku

Zveřejněno 14. 10. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový nákyp podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWJ8M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový nákyp podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWJ8M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: děkuji za reakci:-*
Trochu zbylo tak dnes rozklofano na pánvi na květakový mozeček, z bramborem a salátem. Dobré to bylo:-8

:-)<3:yes::yes: to by mi chutnalo :yes::-K

Suroviny:
květák, smetana, sýr chedar, vejce, květ muškátový, sůl, pažitka

Přidat fotografie receptu