Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 934 kJ / 4 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,76 g |
Tuky | 129,86 g |
Vláknina | 31,05 g |
Cholesterol | 834 mg |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 1,81 g |
Sacharidy | 607,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si pyré. Je lepší si to připravit den dopředu. Dýni vydlabeme, nakrájíme, dáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 20 minut. Po upečení dýni rozmixujeme a necháme vychladnout.
Krok 2: Všechny suché ingredience (mouka, cukr, kypřicí prášek, jedlá soda a koření) smícháme dohromady a dáme stranou.
Krok 3: Do druhé mísy rozklepneme vajíčka a zlehka je našleháme, přidáme kefír, olej, promícháme a nakonec vmícháme vychladlé dýňové pyré.
Krok 4: Dýňovou směs přidáme k moučné směsi a dohladka vymícháme.
Krok 5: Polovinu směsi odebereme a přidáme do ní holandské kakao a zbytek kefíru. Důkladně promícháme.
Krok 6: Vymažeme a vysypeme formu.
Krok 7: Do formy dáme nejprve část kakaového těsta, potom dýňové a nakonec zase kakaové. Nebo můžeme lžící těsto dávat do formy na střídačku.
Toto množství je na větší bábovkovou formu. Krok 8: Pečeme na 180 °C asi 50 minut. Vyzkoušíme špejlí. Po upečení pocukrujeme.
Toto množství je na větší bábovkovou formu. Krok 8: Pečeme na 180 °C asi 50 minut. Vyzkoušíme špejlí. Po upečení pocukrujeme.
Zveřejněno 15. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová bábovka s kefírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6O94
Moje poznámka
Dýňová bábovka s kefírem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6O94
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 26 sekundami
Plněné ořechy
Handour před 11 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 35 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 44 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 49 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
kefír,
dýně hokkaido,
vejce,
olej,
koření do perníku,
skořice,
kakao holandské,
kefír,
tuk,
mouka hrubá,
cukr moučkový
Komentáře (1)