Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holubce

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vladhn vladhn

Náročný

Doba přípravy 360 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 300 min

360 min (60 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 757 kJ /
3 527 kcal
Bílkoviny226,27 g
Tuky59,55 g
Vláknina28,60 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 4,72 g
Sůl11,56 g
Sacharidy508,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit opranou rýži, která musí být vařená jen cca 10 minut z 20 min tj. napůl ještě tvrdá, a dáme bez zbývající vody vychladnout. Krok 2: Z hlávky zelí dáme pryč první listy, vyřízneme košťál a dáme chvilku povařit ponořenou do hrnce, postupně vrstvy listů oddělujeme na tác. Krok 3: Ve větší míse zamícháme maso, rýži, vejce, sůl, pepř a papriku. Touto směsí pak plníme zelné listy a klademe je na malou vrstvu kysaného zelí s kousky špeku na dno pomalého hrnce, každou další vrstvu pak proložíme zase trochou kysaného zelí a nahoru dáme zbytek zelí, nakonec zalejeme 2 dl vody. Krok 4: V PH děláme na II. stupeň High 5 hodin. Zelí z holubců pak seškrábnu a použiji třeba k výpečkům.

TIP: Rady a tipy jak pracovat s pomalým hrncem

Zveřejněno 18. 10. 2022

Poznámka autora vladhn

Masová směs před naplněním musí být mírně, ale opravdu jen mírně slanější. Používám 6 l pomalý hrnec Russell Hubbs. Recept pochází od mých předků z ukrajinské Volyně. Holubce se vaří proto ve větším množství, protože se pak hodně rychle sní. Ideální je hlávku mít už kysanou, ale i takhle získají holubce příjemnou kyselou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holubce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQWY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holubce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQWY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

vladhn: :-Q:-Q:-QBože,proč jsem tady tak pozdě nakukovala;-)dobře mi tak:-D

Anna Kocikova: Já jich vytahuji cca 16-18, velikost zhruba ženské pěsti, ale jsou hned pryč. :-)

vladhn: Já používám PH CrockPot 3,5 l s příkonem 210W a holubců se mi do něj vejde 6-7 ks(nedělám je moc velké).Ten váš 6 l by se mi hodil,protože tahle dobrota je opravdu hned pryč:-Q

Anna Kocikova: můj PH má příkon pouze 200 W, typ jsem psal, to bude tím a veškerou šťávu "vysaje" zpět rýže. Mám vyzkoušené. Asi je na každém aby si dobu pomalení podle svého hrnce přizpůsobil. Holubce dělám několik desetiletí stejně a máte pravdu jsou dobré. :-)

Holubce z PH jsou moc dobré,ale 5 hodin na High a 2 dl vody je moc.Stačí 3-3,5 hodiny a necelý 1 dl vody.Maso i kysané zelí ještě nějakou šťávu pustí:-8

Suroviny:
zelí hlávkové, maso vepřové mleté, rýže, paprika sušená sladká, vejce, hranolky, cibule, sůl, pepř, zelí kysané, voda

Přidat fotografie receptu