Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí křidýlka s bramborem a paprikami

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 65 min

95 min (30 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 725 kJ /
2 563 kcal
Bílkoviny180,21 g
Tuky139,59 g
Vláknina26,15 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,50 g
Sacharidy135,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Křidýlka omyjeme, v kloubech naporcujeme, špičky odložíme na polévku (např.do mrazáku na pozdější použití). Krok 2: Brambory dobře omyjeme a pokrájíme na stejné kusy. Cibuli oloupeme a pokrájíme na klínky. Papriky vyčistíme od jádřinců a větší rozpůlíme. Krok 3: Vše i s křidélky dáme do přiměřeně velké mísy, přidáme pepř, kmín a koření podle vlastní chuti (já dal Adžiku a Chmeli suneli). Soli dáme podle obsahu soli v koření a dobře vše promícháme. Přidáme trošku oleje a znovu promícháme a promneme, aby se cibule rozpadla. Krok 4: Pekáč vymastíme a rozložíme všechny ingredience.
Přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut - klasický spodní a horní ohřev. Poté odkryjeme a pečeme v horní pozici nebo grilem asi 20 minut.

TIP: Jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 18. 10. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí křidýlka s bramborem a paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRQWr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí křidýlka s bramborem a paprikami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRQWr

Marie

Komentáře (1)

Suroviny:
křídla kuřecí, brambory, paprika, cibule, olej, sůl, pepř, kmín celý, koření

Přidat fotografie receptu