Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 642 kJ / 6 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 359,50 g |
Tuky | 308,67 g |
Vláknina | 55,49 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 1,83 g |
Sůl | 4,12 g |
Sacharidy | 511,36 g |
Postup přípravy
Po osmahnutí necháme odležet nejlépe do druhého dne. Krok 3: Druhý den dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme jednu hodinu.
Po upečení vyhodíme koření a rozmixujeme, přidáme smetanu, do které zamícháme polohrubou mouku a povaříme 10 minut. Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou a na talíři dozdobíme brusinkami a šlehačkou. Krok 4: Houskový knedlík:
Do hlubší mísy si prosejeme mouku se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek.
Do důlku rozdrobíme droždí, které posypeme lžičkou krupicového cukru. Krok 5: Na takto připravené droždí nalijeme 3-4 lžíce vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Během čekání na kvásek pokrájíme obě housky na drobné kostičky.
Ve zbylém mléce dobře rozšleháme vejce. Krok 6: Na vzešlý kvásek přilijeme mléko s rozšlehaným vejcem.
Nejlépe širší vařečkou dobře zpracujeme v těsto.
Přibližně po 3 minutách hnětení těsta přidáme pokrájené žemle. Krok 7: Těsto opět důkladně propracujeme vařečkou a nakonec lehce zaprášíme polohrubou moukou.
Mísu s těstem přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme 40 minut kynout. Krok 8: Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rukami ještě chvíli prohněteme. Krok 9: Z hotového těsta připravíme dvě přibližně stejné šišky a necháme 10-15 minut odpočinout.
Nakynuté knedlíky vaříme v osolené vodě z každé strany 9 minut a poté vyjmeme opět na vál.
Uvařené houskové knedlíky nakrájíme pomocí režné nitě a servírujeme na talíř.
Zveřejněno 1. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQxK
Moje poznámka
Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQxK
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
máslo,
petržel,
cibule,
mrkev,
celer,
citron,
olej,
cukr krupice,
ocet,
brusinky,
hořčice plnotučná,
vývar hovězí,
smetana,
mouka polohrubá,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
bobkový list,
mouka polohrubá,
mléko,
droždí čerstvé,
vejce,
houska,
sůl,
cukr
Komentáře