Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 156 kJ / 6 013 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 149,34 g |
| Tuky | 190,60 g |
| Vláknina | 33,36 g |
| Cholesterol | 807 mg |
| Sodík | 827 mg |
| Sůl | 1,88 g |
| Sacharidy | 908,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka dáme kostku droždí se lžičkou mouky a cukru a necháme vzejít.
Krok 2: Mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěný tuk, cukr, špetku soli, nastrouhanou citrónovou kůru, přidáme vykynutý kvásek, vše řádně prohněteme a dáme vykynout na teplé místo.
Krok 3: Z vykynutého těsta vyválíme tři placky, které pomažeme tukem na pečení.
Krok 4: Kakao smícháme s cukrem, pomažeme jím vyválené placky, smotáme do rolády, vložíme do olejem vymazaného pekáče a pečeme při 180°C asi 30 minut.
Během pečení potíráme rozpuštěným tukem.
Během pečení potíráme rozpuštěným tukem.
Zveřejněno 1. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2RBk
Moje poznámka
Kakaový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2RBk
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 8 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 11 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 16 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 17 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
mléko,
tuk,
droždí,
cukr písek,
kůra citronová,
kakao,
sůl
Komentáře (1)