Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím a sosíčkem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené brambory nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed brambor uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme a přidáme mouku. Propracujeme těsto. Krok 2: Z těsta vyválíme obdélník, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletým uzeným masem. Stočíme jako roládu. Zabalíme do fólie a pevně utáhneme, propícháme a vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut. Můžeme vařit i v páře také 20 minut. Krok 3: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme hřebíček, cukr dle chuti, nastrouhané jablko a podlijeme vínem. Necháme odkryté, aby vyšel alkohol a pak přikryjeme pokličkou. Dusíme a pokud je třeba, podlijeme ještě trochu vodou. Trošku zaprášíme moukou a dobře promícháme a dochutíme octem. Krok 4: Na pánvi rozškvaříme nakrájený špek, přidáme nakrájenou cibuli, sádlo a osmahneme dohněda. Pak přidáme česnek, sůl, mouku a vývar, dobře promícháme a nakonec přecedíme.

TIP: Co vše můžeme připravit z bramborového těsta

Zveřejněno 5. 11. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím a sosíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWJxZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím a sosíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWJxZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji

:-)<3:yes::yes: nádhera, :-K

Suroviny:
maso, sádlo, cibule, brambory, mouka polohrubá, mouka hrubá, vejce, sůl, vejce, zelí červené, cibule, sádlo, sůl, pepř, kmín celý, koření hřebíček, víno červené, jablko, cukr, ocet, špek, cibule, sádlo, česnek, sůl, mouka hladká, vývar masový

Přidat fotografie receptu