Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí minutka s hlívou, rajčatovou pastou a okurkami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 7 min Doba tepelné úpravy: 8 min

15 min (7 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 231 kJ /
772 kcal
Bílkoviny73,77 g
Tuky46,07 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 242 mg
Sodík 169 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy10,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kloboučky hlívy nakrájíme na proužky, šalotku a okurky na kolečka.
Plátky masa nakrájíme do misky na nudličky. Krok 2: Do rozehřáté pánve dáme polovinu tuku, přidáme šalotku. Necháme zpěnit a přidáme hlívu. Restujeme pár minut, přidáme okurky, rajčatovou pastu, promícháme a podlijeme vývarem nebo vodou. Krok 3: Do druhé rozehřáté pánve dáme zbylé máslo s olejem a prudce na něm opečeme dozlatova maso. Promícháváme, aby se rychle opeklo ze všech stran a nezačalo se dusit, Krok 4: Do pánve s hlívou přidáme smetanu a vše promícháme s masem.
Ihned podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

TIP: Dělení hovězího masa. Přední bývá šťavnatější, zadní libové

Zveřejněno 6. 11. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Nikdy neděláme vše najednou v jedné pánvi, pak by se maso neopékalo, ale dusilo a nebylo by křehké, šťavnaté, ale tuhé. Použijeme 2 pánve současně. Je to rychlé a do pár minut hotové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí minutka s hlívou, rajčatovou pastou a okurkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6Orn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí minutka s hlívou, rajčatovou pastou a okurkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6Orn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
maso hovězí, máslo, olej, hlíva ústřičná, cibule šalotka, okurky sterilované, pasta rajčatová, vývar hovězí, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu