Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkový karlovarský knedlík

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

StefanieB StefanieB

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 654 kJ /
2 546 kcal
Bílkoviny97,79 g
Tuky37,43 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 3,73 g
Sůl9,73 g
Sacharidy443,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve ze 3 bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Pečivo nakrájíme na kostky o velikosti 1×1 cm a v míse smícháme s 1,5 hrnkem mléka, 1,5 hrnkem mouky, práškem do pečiva, nasekanou petrželkou, žloutky a špetkou muškátového oříšku. Knedlíky osolíme zhruba půl lžičkou soli. Ze směsi vypracujeme těsto. Krok 3: Těsto plníme do hrnků vymazaných sádlem nebo máslem. Krok 4: Ve větším hrnci dáme vařit vodu, jakmile projde varem, tak ztlumíme, knedlíky by se neměly vařit na přímém varu. Vložíme hrnky. Voda by neměla přesáhnout vršek hrnků. Vaříme 30 minut. Krok 5: Poté hotové knedlíky vyklopíme a servírujeme k oblíbenému pokrmu.

TIP: Jak na rychlé hrnkové knedlíky

Zveřejněno 7. 11. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkový karlovarský knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k4PW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkový karlovarský knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k4PW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

výborné

Suroviny:
rohlík, mouka polohrubá, mléko, prášek do pečiva, petrželka, vejce, sůl, ořech muškátový, sádlo

Přidat fotografie receptu