Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Myslivecký guláš z králíka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 120 min

165 min (45 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 483 kJ /
1 071 kcal
Bílkoviny100,63 g
Tuky30,84 g
Vláknina40,51 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 374 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy66,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Části králíka vykostíme a nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme, uložíme do lednice přes noc. Krok 2: Zatím z kostí uvaříme vývar, do kterého přidáme sůl, cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř. Vaříme pozvolna aspoň 2 hodiny, i déle. Krok 3: Na 1 lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso a orestujeme, pak přidáme mletou papriku, polovinu vývaru, kmín, jalovec a rozetřený česnek. Krok 4: Dusíme doměkka. Maso vyjmeme a výpek vysmahneme na tuk, přidáme mouku, dobře promícháme, nakrájenou zeleninu a zalijeme vínem a vývarem, povaříme a ke konci ještě vložíme rozkrojená rajčátka na půlky. Ještě krátce povaříme. Krok 5: Zvlášť podusíme houby na sádle.
Do omáčky přidáme podušené houby a maso a prohřejeme.

TIP: Porcování králíka krok za krokem. Nejlepší recepty z králičího masa

Zveřejněno 11. 11. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Myslivecký guláš z králíka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxRqk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Myslivecký guláš z králíka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxRqk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso králičí, cibule, zelenina kořenová, paprika sušená sladká, česnek, králík, mouka hladká, víno červené, houby, sádlo, sůl, jalovec, kmín celý, rajče cherry, kost, voda, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, cibule

Přidat fotografie receptu