Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kachna na zázvoru a jablkách

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 120 min

165 min (45 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 126 kJ /
269 kcal
Bílkoviny5,01 g
Tuky1,62 g
Vláknina20,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy52,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu osolíme na povrchu i uvnitř. Jablka nakrájíme na čtvrtky (bez jádřinců), cibuli nakrájíme na větší kusy a smícháme s jablky. Touto směsí kachnu naplníme a uzavřeme párátky. Kachnu položíme do pekáčku, posypeme zázvorem. Pokud máme čerstvý zázvor, nakrájíme kousek oloupaného a přidáme ho do jablečné směsi do náplně (použijeme ho místo sušeného). Krok 2: Zbytek jablečno - cibulové směsi dáme ke kachně, přidáme stroužky česneku a podlijeme trochu vodou. Přikryjeme poklicí a vložíme do trouby. Krok 3: Pečeme asi 1,5-2 hodiny na 190 °C. Během pečení kachnu otočíme a poléváme výpekem. Před dopečením necháme odkrytou. Krok 4: Hotovou kachnu vyjmeme, vypečené sádlo odebereme a výpek vysmahneme, seškrabeme vše připečené, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, provaříme. Šťávu podle potřeby přisolíme.

TIP: Jak péct kachnu - oblíbené recepty

Zveřejněno 12. 11. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kachna na zázvoru a jablkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQj4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kachna na zázvoru a jablkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQj4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: :-K:-K:-K

:-)<3:yes::yes: mňam :-K

Suroviny:
kachna, sůl, kmín celý, zázvor sušený, jablko, cibule, česnek

Přidat fotografie receptu